Kod Karlovca umro muškarac, liječnik proglasio prirodnu smrt. Nađen mu metak u srcu

Foto: Klix.ba

KARLOVAČKA policija istražuje ubojstvo 55-godišnjeg Mehura Handanovića u Sadilovcu kod Karlovca. Policijska uprava karlovačka je podnijela prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Prema Kaznenom zakonu, počinitelju ovog kaznenog djela prijeti kazna od tri do petnaest godina zatvora.  

"Obavještavamo vas da su policijski službenici Policijske uprave karlovačke podnijeli kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja ili više njih radi osnovane sumnje da je na štetu državljanina BiH, rođenog 1968. godine, počinjeno kazneno djelo teška kaznena djela protiv opće sigurnosti u vezi s kaznenim djelom dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom", priopćili su iz policije za Avaz.

Iz policije tvrde kako poduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja i razrješenja svih okolnosti ovog događaja te da kriminalističko istraživanje provode u suradnji sa Županijskim državnim tužiteljstvom. Liječnik koji je u Hrvatskoj pregledao tijelo je utvrdio kako je Handanović umro prirodnom smrću 31. listopada u 9:20 u mjestu Sadilovac.

Obitelj tvrdi kako je žrtva bila nesklona sukobima

Kasnije je tijelo predano obitelji, koja je podnijela zahtjev da se provede obdukcija. Obdukcija je provedena bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću te je njome utvrđeno da je smrt uzrokovana metkom, odnosno da se radi o ubojstvu.

Nepoznati počinitelj je Handanovića pogodio u leđa, pri čemu se metak zaustavio u srcu. MUP Unsko-sanskog kantona je o nalazu obdukcije odmah preko Interpola obavijestio MUP RH, dok je Tužiteljstvo Unsko-sanskog kantona obavijestilo DORH.

Handanović, koji je podrijetlom iz sela Vikići kod Bihaća, 14 godina radio je na farmi muznih krava „Pro Milk“ u Sadilovcu. Supruga Behira tvrdi kako je Mehur svakog dana išao na posao te se potom vraćao kući. Obitelj dodaje kako je Mehur bio obiteljski čovjek, izrazito nesklon sukobima. 
 

Pročitajte više