Lopovi opljačkali draguljarnicu u centru Pariza, šteta je veća od dva milijuna eura

Ilustracija: EPA

DVIJE osobe naoružane elektrošokerom i suzavcem danas su opljačkale draguljarnicu Dinh Van u središtu Pariza i potom pobjegle pješice, priopćila su dva policijska izvora, a jedan od njih rekao je da je ukradena roba vrijedna dva milijuna eura.

Do pljačke je došlo nekoliko dana nakon što je opljačkana draguljarnica Chaumet na aveniji Champs-Elysee. Pljačke draguljarnica u francuskoj prijestolnici nisu neuobičajene tijekom mirnijih ljetnih mjeseci.

Bili su naoružani

Dva policijska izvora rekla su da su pljačkaši sa sobom imali elektrošoker, suzavac i pištolj. Dinh Van je potvrdio da je opljačkana trgovina u četvrti Marais, no nisu mogli reći koliko toga je ukradeno.

"S vremena na vrijeme imamo val ovakvih pljački", rekao je televiziji BFM TV Yoann Moras, službenik policijskog sindikata Alliance.

U utorak je opljačkana draguljarnica Chaumet, a napadač je pobjegao na skuteru. Dvojica sumnjivaca su kasnije uhićena i vraćen je veći dio nakita vrijednog približno dva milijuna eura. Draguljarska kuća Chaumet, svjetski poznata po trgovini duge tradicije na trgu Vendome, opljačkana je 2009. godine. Tada su lopovi ukrali dragulje u vrijednosti 1.9 milijuna eura.

Pročitajte više