Lufthansa očekuje normalizaciju zračnog prijevoza tek iduće godine

Foto: EPA

NJEMAČKA zrakoplovna kompanija Lufthansa ne očekuje da će se situacija koju je prouzročio nedostatak osoblja vratiti u normalu do iduće godine i navela je smanjenje broja letova kao jedino rješenje u ovom trenutku.

"Nažalost, teško da ćemo sada tijekom ljeta moći realno postići kratkoročno poboljšanje", rekao je član uprave Lufthanse Detlef Kayser za list Die Welt.

To nije problem samo u Njemačkoj, već i u cijelom svijetu, rekao je Kayser. “Očekujemo da se situacija vrati u normalu do 2023. godine”, dodao je. Lufthansa otkazuje 2200 dodatnih letova u frankfurtskoj i minhenskoj zračnoj luci zbog nedostatka osoblja.

Otkazivanje brojnih letova

Prije dva tjedna tvrtka je objavila da će otkazati 900 konekcija u srpnju. Očekuje se da će Lufthansina niskobudžetna podružnica Eurowings također otkazati letove. Vrlo rano je već bilo jasno da će nedostatak osoblja biti problem u zrakoplovnoj industriji, rekao je Kayser za novine.

Zračna luka Frankfurt, naprimjer, uložila je velika sredstva u zapošljavanje, ali je priznala da nije moguće dobiti dovoljno osoblja tako brzo kao što se nadala. Lufthansa i Eurowings planiraju većinom zadržati klasične rute za odmor na rasporedu, dok će se letovi unutar Njemačke i Europe gdje postoje alternativne mogućnosti putovanja poput željeznice smanjiti.

Pročitajte više

 

Pročitajte više