Mađarska uskoro preuzima predsjedanje EU-om. Objavili slogan, kopirali su Trumpa

Screenshot: X

"Make Europe Great Again", odnosno "Učinimo Europu ponovno velikom", bit će službeni slogan mađarskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Belgija trenutno predsjeda, a Mađarska će tu ulogu preuzeti 1. srpnja. 

Mađarska je otkrila slogan i novi logo u videu objavljenom na X-u jučer. Slogan je kopija slogana bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji je prethodno hvalio mađarskog premijera Viktora Orbana, piše CNN.

Trump je ugostio mađarskog moćnika u Mar-a-Lagu u ožujku, istaknuvši kako su njih dvojica ostali u kontaktu nakon što je on napustio Bijelu kuću 2021. godine. "Ne postoji nitko tko je pametniji ili bolji vođa od Viktora Orbana. Fantastičan je", rekao je Trump publici okupljenoj na koncertu u odmaralištu na Floridi. 

Rubikova kocka kao logo

Logo mađarskog predsjedanja inspiriran je "svjetski poznatim mađarskim izumom, Rubikovom kockom", koja ove godine slavi 50. obljetnicu. Na jednoj strani kocke nalazi se mađarska zastava, a na drugoj zastava Europske unije. 

Ovo nije prvi put da Mađarska kopira Trumpov rječnik. Orban je u svibnju održao treću godišnju konferenciju Konzervativne političke akcije (CPAC) u Budimpešti. U svom uvodnom govoru, Orban je podržao Trumpovu kandidaturu za reizbor i upotrijebio slogan njegov slogan, rekavši: "Učinimo Ameriku ponovno velikom, učinimo Europu ponovno velikom!"

Trump je tom prilikom poslao unaprijed snimljenu videoporuku u kojoj je Orbana nazvao "velikim čovjekom" i pozdravio "tolike domoljube u Mađarskoj koji se ponosno bore na prvim crtama bitke za spas zapadne civilizacije".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.