Maja Sever: Nije Sanader krao u svoje slobodno vrijeme, nego dok je bio na čelu vlade

Foto: Robert Anic/PIXSELL

NOVINARKA Maja Sever komentirala je na N1 aktualne teme.

Na pitanje što je poučak cijele priče o Fimi mediji, Maja Sever kaže da je pravda spora i prespora. 

"Kakva god je presuda, kasno je došla. Ne mislim da nema odgovornosti na ljudima koji su danas u stranci. Ako smatraš da si jak, onda se ispričaj za to što je tvoja stranka, sada pravomoćna osuđena, činila. Zašto je tako teško nametnuti takav diskurs ponašanja političke stranke, osobito ako vjeruješ da si tako jak? Pravda je spora. Ministar Horvat je to dobro rekao: 'Da su sutra izbori, HDZ bi opet pobijedio.' Tim više, pa pokaži, reci da je bilo grešaka, da ih pokušavaš ispraviti…", govori Sever.

"Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a je bio involviran u ovaj slučaj. HDZ nije samo Andrej Plenković. On sada vodi HDZ i odgovoran je za cijelu stranku", kaže i dodaje da bi isprika, da je do nje došlo, promijenila okruženje u kojemu živimo. "Meni bi bilo drago da smo to čuli, a njima ne bi ništa bilo", kaže Sever.

Na pitanje je li Sanader mogao krasti bez HDZ-a, Sever kaže: "Nije Sanader krao u svoje slobodno vrijeme, nego dok je bio na čelu stranke i vlade. On to nije radio na godišnjem odmoru, nego dok je bio predstavnik te stranke."

Pročitajte više