Maja Šupe, sutkinja koja je oslobodila Horvatinčića, tvrdi da nema nikakve imovine

Screenshot: HRT/Ministarstvo pravosuđa

MAJA ŠUPE, sutkinja Općinskog suda u Šibeniku, široj javnosti je postala poznata nakon što je oslobodila Tomislava Horvatinčića na drugom suđenju zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je smrtno stradalo dvoje Talijana.

Povjerovala u Horvatinčićevu tezu o sinkopi

Šupe je, podsjetimo, 2017. godine predsjedavala sudskim vijećem koje je povjerovalo u Horvatinčićevu obranu u kojoj je tvrdio da se zbog tzv. sinkope ne sjeća kobnog događaja. Sudsko vijeće pod njezinim vodstvom prihvatilo je tezu o sinkopi isključivo na temelju iskaza obrane, pojedinih svjedoka, vještaka i Anice Dilber Đerđe, Horvatinčićeve djevojke, koja se u trenutku sudara zabavljala s njim u gliseru, zbog čega je ta presuda u konačnici pala na višem sudu te je naloženo ponovno suđenje.

Horvatinčić je na ponovljenom, trećem suđenju, osuđen na 4 godine i 10 mjeseci zatvora, ali još uvijek nije završio iza rešetaka.

> Horvatinčić godinu dana od pravomoćne presude još nije u zatvoru, a ni na liječenju

Šupe u imovinskoj kartici tvrdi da nema ništa osim - kredita

Sudeći po podacima iz imovinske kartice koju je ispunila Šupe, sutkinja Općinskog suda u Šibeniku praktički nema nikakve imovine.

U imovinskoj kartici je navela da ima stalni mjesečni prihod od 18 do 19 tisuća kuna bruto. 

U imovinskoj kartici su joj upisana i dva kredita - jedan u SBER banci od 26.000 eura, za koji mjesečno plaća ratu od 300 eura, i drugi u Addiko banci od 55.000 eura, za koji plaća ratu 580 eura. Kredit u SBER banci podigla je 2018. godine, a kredit u Addiko banci 2012. godine. 

 

Pročitajte više