Majka iz Austrije tresla bebu skoro do smrti: "Previše je plakala"

Foto: Shutterstock

PREMA izvješćima austrijskih medija, 28-godišnja majka iz Beča je svoju 4-mjesečnu djevojčicu tresla gotovo do smrti jer je plakala.

Po bebu je na poziv roditelja 29. srpnja došla hitna pomoć te je prevezena u najveću bečku bolnicu AKH. Liječnici se i dva tjedna nakon incidenta bore za njen život, javlja Fenix Magazin.

Liječnici su odmah nakon što su pregledali djevojčicu posumnjali da su joj roditelji nanijeli ozljede opasne po život. Prema liječničkom izvješću, djevojčici je mozak toliko oštećen da će, ako i preživi, vjerojatno imati trajne posljedice.

"Previše je plakala"

"Majka, koju je jučer policija uhitila u njezinom stanu, policiji je rekla da je dijete previše plakalo te da ga je tresla sve dok se više nije micalo", rekao je glasnogovornik bečke policije Christoph Verhinjak.

Danas još nije bilo poznato hoće li 28-godišnjakinja koja živi sa svojim partnerom, s kojim ima i petogodišnjeg sina, morati ostati u istražnom zatvoru.

Majka je priznala što je napravila te ostaje pitanje hoće li njihov 5-godišnji sin i dalje smjeti ostati sa svojim ocem. O tome će, kako je izvijestila policija, odlučiti nadležni bečki Općinski ured za mlade.

Pročitajte više