Majka Klare Buntić: Tukao ju je redovito, njegovi su sve zataškavali. Bojimo se izaći

Foto: Facebook

KLARA Buntić, supruga bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca Denisa Buntića, koji je u subotu priveden zbog obiteljskog nasilja pa odlukom Općinskog suda u Ljubuškom pušten na slobodu, završila je na Hitnoj u Mostaru početkom kolovoza ove godine.

Index je u posjedu nalaza Ambulante za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu kirurgiju SKB-a u Mostaru na kojemu stoji da je 25-godišnja Klara Buntić primljena u kasnim večernjim satima 5. kolovoza ove godine "zbog ozljeda koje je zadobila prilikom pada niz stepenice".

U nalazu se navodi da je pacijentica izgubila svijest i povratila te "da ne rekonstruira događaj".

Klari Buntić je ozlijeđen bubnjić 

Liječnik, nadalje, u nalazu navodi da postoje "tragovi svježe krvi vidljivi na bubnjiću" te da tragova zgrušane krvi ima i iza desnog uha.

Pacijentici je propisana terapija te je na kontrolu došla tri dana kasnije. Na nalazima koji su izdani tri dana kasnije navodi se da pacijentica ima "suspektnu rupturu bubnjića", odnosno da joj je ozlijeđen desni bubnjić. 

Kako doznaje Index, Klara Buntić na mostarsku je Hitnu otišla nakon što su je tamo uputili iz Hitne pomoći u Ljubuškom. Osoba koja je bila u njezinoj pratnji, navodi naš izvor, inzistirala je na tome da Klara liječnicima kaže istinu o ozljedi, no ona je doktorima rekla da je pala niz stepenice.

"Udario me večer prije krštenja"

Krštenje djeteta Klare i Denisa održalo se 6. kolovoza, dan nakon što je ona primljena na Hitnu u Mostaru.

O događajima iz večeri koja je prethodila krštenju Klara je ovih dana govorila u medijima.

"Dan prije krštenja našeg djeteta držao je dijete u rukama i udarao me. Uzeo je bocu mineralne vode kojom me htio lupiti u glavu, ali je kum stao između nas i to spriječio. Puknuo mi je bubnjić. Još prije toga u sobi me ščepao za kosu i lupio. Na parkingu pred kućom sam povraćala i vrtjelo mi se u glavi pa su moji inzistirali da odem na Hitnu. Prijatelji su mi rekli: 'Oprosti, ne možemo protiv njega svjedočiti.' Njegovi roditelji također", rekla je Klara za Jutarnji list.

Klarina mama: Njegova obitelj je sve znala i zataškavala

Klarina majka Ljubica Jurič ispričala je Indexu kako su vezani za kuću i da se boje izaći iz nje. Strah ih je ponovnog napada. Kaže kako Klaru svaki dan tijelo i modrice sve više bole. Kazala nam je da je obitelj Denisa Buntića znala da je agresivan i da tuče Klaru, ali da su sve zataškavali. Podsjetimo, upravo je jedna od zaposlenica suda koji je oslobodio Denisa Buntića njegova majka Vinka. 

“Totalno smo bespomoćni, niti jedemo niti pijemo, a kako ćemo dalje završiti, ja stvarno ne znam. Tukao ju je redovito. Njegova obitelj sve je to znala i prikrivala. 

Svaki joj je dan sada sve teži, sve je više boli tijelo, puna je modrica i iscrpljena, a i mi skupa s njom. Više se ni ne prepoznajemo. Ne znam jesam li popila lijek ili ne. Bez obzira na to što nam je policija rekla da nas obilaze 24 sata, ja sam vezana za kuću, nisam komotna.

Bojimo se izaći iz kuće. On je sada još gori. Nas štiti javnost, a zakon nas ništa nije zaštitio”, kazala nam je Ljubica Jurič. 

Buntićeva majka zaposlenica suda. Tužitelj: Nisam ranije znao za to

Klaru Buntić u petak je pretukao njezin muž Denis, nekadašnji uspješni hrvatski rukometni reprezentativac. Klara ga je prijavila, ali ga je Općinski sud u Ljubuškom pustio odbivši prijedlog Tužiteljstva da mu se odredi pritvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Tužiteljstvo je danas najavilo da će podnijeti žalbu na odluku suda. 

Tužitelj Josip Aničić kazao je danas Indexu da zbog takvih okolnosti postoji mogućnost prebacivanja slučaja na neki od drugih sudova. Također, Aničić je Indexu rekao da ranije nije bio upoznat s činjenicom da je Buntićeva majka jedna od zaposlenica suda.

U međuvremenu sve više ljudi reagira na slučaj premlaćivanja Klare Buntić. Tim povodom javnosti se obratila i Inicijativa građanke i građani Mostara, oštro ga osudivši. Osvrnuli su se na slučaj ubijene Nizame Hećimović koja je prijavila obiteljsko zlostavljanje koje je počinio njezin muž Nermin Sulejmanović iz Gradačca. 

Sutkinja Općinskog suda u Gradačcu Lejla Numanović samo četiri dana prije ubojstva donijela je rješenje kojim je odbila prijedlog Policijske uprave Gradačac da se Sulejmanoviću izreknu mjere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi, a onda je Sulejmanović brutalno ubio svoju ženu, prenoseći sve na društvenim mrežama. Uz nju, ubio je još dvoje ljudi. 

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više