Majka kod Varaždina dužna 46.000 kuna za alimentaciju, mora u zatvor na godinu dana

Ilustracija: Goran Stanzl/PIXSELL

DARIJA, 45-godišnja majka troje djece iz okolice Varaždina, provest će godinu dana u zatvoru, odlučio je Općinski sud.

Dariji je sud opozvao godinu dana uvjetnog zatvora te je bez odgode odlučio poslati iza rešetaka jer za dvoje djece nije platila alimentaciju u ukupnom iznosu od 46.000 kuna. Sud joj je dvije godine u više navrata produljivao rok za ispunjenje obveze, ali ona to do danas nije učinila. Tijekom ročišta se branila kako ne može platiti dug za alimentaciju jer je nezaposlena, piše Danica.

Probala se zaposliti u Njemačkoj, kaže da nije išlo

"Bila sam tri dana u Njemačkoj i pokušala tamo pronaći posao, međutim ni tamo nisam uspjela pronaći posao. Plan mi je sad da se zaposlim u Hrvatskoj te da od tih prihoda podmirim dug. Živim s majkom te se uzdržavam od njezine mirovine koja iznosi 2400 kuna", branila se majka.

Kazala je kako se povremeno bavi nadničarenjem u okolnom susjedstvu, međutim za taj rad najčešće dobije nadnicu u hrani. Sud joj ipak nije želio još jednom popustiti pa će ovaj put morati odslužiti kaznu.

"Majka je u dobi od 45 godina, potpuno je radno sposobna i nema nikakvih dokaza o postojanju okolnosti koje bi ju spriječile da ispuni svoju obvezu, a obvezu naknade štete u navedenom iznosu nije ispunila niti u minimalnom dijelu", naglasio je sud u rješenju o opozivu uvjetne presude.

Pročitajte više

 

Pročitajte više