Majka u Dubrovniku tukla malodobnu djecu: "Bilo je mučno gledati, zvao sam policiju"

Ilustracija: Shutterstock

"SVJEDOČIO sam brutalnom maltretiranju, batinanju i neopisivo brutalnom zlostavljanju djece na parkiralištu lapadskog vrtića 'Palčica'. Bilo je to 20. lipnja oko 18 sati, a sve se dogodilo na parkingu, u osobnom vozilu (marka i registarske oznake vozila te osobni podaci osoba o kojima je riječ poznati redakciji Dubrovačkog vjesnika), tako što je majka iz nepoznatog razloga dvogodišnjeg dječaka i četverogodišnju djevojčicu prvo šamarala po licu, a potom i otvorenim dlanom po tijelu, posebno stražnjici", prepričava svjedok za Dubrovački vjesnik.

"Udarci pesnicom, udaranje šakama pa i 'čekićanje'"

Kaže da je razina ljutnje majke postupno rasla, a onda su uslijedile još jače batine. "Uslijedili su udarci pesnicom, udaranje šakama pa i 'čekićanje', udaranje šakom kao da se zakucava čavao u dasku ili pečat na dokument. Mališani su glasno zapomagali i molili majku da ih poštedi 'Mamice, nemoj, mama, ne...!' Sve je bilo vrlo mučno promatrati i pozvao sam policiju", kaže on.

Bilo je još roditelja na obližnjem igralištu, ali nitko nije pozvao policiju već su odmicali svoju djecu od ograde koja dijeli igralište i parking, dodaje.

"Vidio sam da su se dječica u vozilu, u jednom trenutku, nekako uspjela zavući i sakriti između prednjeg i stražnjeg sjedala, ali ih je majka doslovce izvlačila te bjesomučno nastavljala tući. Do dolaska policije sve je trajalo oko pola sata, a svaki se trenutak činio kao vječnost", prepričava svjedok koji je jedini od prisutnih pozvao policiju.

Policija: Prijavili smo je i obavijestili Centar

Policija je potvrdila da je izašla na intervenciju spomenutog događaja. "Za ovaj smo događaj saznali zahvaljujući prijavi savjesnih građana. Policija vrlo često apelira na prijavu nasilja jer je to jedini način da se ono i zaustavi, stoga ovim putem želimo zahvaliti osobama koje su nam dojavile za ovaj događaj i ujedno potaknuti sve one koji su svjedočili nekom obliku nasilja da o tome obavijeste policiju, uz napomenu da prijava može biti i anonimna", kazali su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Dodali su da je o svemu obaviješten Centar te da je 31-godišnjakinja počinila prekršaj. "Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 31-godišnjakinja počinila prekršaj Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji te je protiv nje nadležnom Općinskom sudu u Dubrovniku upućen optužni prijedlog.

Policija je o svemu utvrđenom, bez odgode, obavijestila Centar za socijalnu skrb radi poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti, dok Pravobraniteljica za zaštitu djece nije obaviještena o ovom slučaju jer nemamo takvu obvezu", dodali su iz policije.

Pročitajte više

 

Pročitajte više