Majka uhićenog u Zambiji: Sinoć je poslao da se vraćaju nazad

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

MIRJANA Magić, majka Damira Magića, jednog od posvojitelja koji je zajedno s još sedmero Hrvata posljednja dva mjeseca proveo u pritvoru u Zambiji zbog sumnje u ispravnost dokumenata i optužbi za pokušaj krijumčarenja djece, a koji su danas pušteni na slobodu, kazala nam je da se cijelo ovo vrijeme nije čula s njim, već da joj je sinoć poslao poruku da dolazi.

"I sama se pitam odakle mi je poslao poruku. Već je on tada vjerojatno znao o čemu je riječ", kaže.

Ispričala nam je da se ne želi prisjećati ova dva mjeseca jer joj je bilo jako teško te da joj je stalno bio u mislima i Damir, ali i svi oni koji su u pritvoru s njim. "Suosjećam sa svima njima i jako mi je teško. Nikome ovo ne bi bilo lako i očekujem ga. Dok ga ne vidim, ne vjerujem."

Kaže da nije znala da ide u Zambiju

Kaže da joj je Damir rekao da će posvojiti dijete, ali da joj nije rekao da ide u Zambiju te da je za cijeli slučaj doznala putem medija. "Čuvao me jer zna da imam slabo srce. Htjela sam mu na odlasku još nešto reći, ali je već otišao. Sve sam saznala preko televizije, možete si zamisliti kako sam se osjećala", kaže Mirjana.

Kaže da je znala da je s papirima sve u redu i da optužbe nisu osnovane. Također nam je rekla da je bila u kontaktu s majkom Damirove supruge koja joj je rekla da se moraju nositi s tom situacijom. "Sve je to sada polako iza nas", kazala nam je Mirjana.

Ministarstvo će pružiti pomoć osmero hrvatskih državljana, još se ne zna što će biti s djecom

Podsjetimo, danas je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova potvrdilo informaciju da je sud u Ndoli odbacio optužnicu protiv hrvatskih državljana za trgovanje djecom i krijumčarenja dokumenata pa će tako četiri para iz Hrvatske uhićena početkom prosinca prošle godine u roku od 48 sati krenuti natrag za Hrvatsku.

Odvjetnica para iz Zambije: Ovaj slučaj koristio se za skupljanje političkih bodova

 "U povratku u Hrvatsku, kao i tijekom cijelog dosadašnjeg postupka, nadležna tijela osigurat će hrvatskim državljanima svaku potrebnu pomoć", kazali su danas iz MVEP-a.

Pročitajte više