Malenica o Prelogu: "Ne može se puno zajednica pohvaliti takvim poduzetničkim duhom"

Foto: Hina

MINISTAR pravosuđa i uprave Ivan Malenica sudjelovao je danas na svečanoj sjednici u povodu Dana grada Preloga istaknuvši da se grad razvija u dobrom smjeru zahvaljujući brojnim EU projektima i podršci vlade RH, a jedan od najvrjednijih projekata je Aglomeracija Donja Dubrava.

Preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek radi sjajan posao, izjavio je Malenica, koji je na svečanoj sjednici u Prelogu bio izaslanik premijera Andreja Plenkovića.

"Ono što je najbitnije je postotak zaposlenih ovdje, što je znak da se grad razvija u dobrom smjeru. Tu postoji velika podrška vlade Republike Hrvatske, prije svega Ministarstva gospodarstva i Ministarstva regionalnog razvoja", kazao je ministar.

"Ne može se puno lokalnih zajednica pohvaliti takvim poduzetničkim duhom"

Dodao je da se ne može puno lokalnih zajednica pohvaliti takvim poduzetničkim duhom kakav je u Prelogu.

"Razvoj lokalne i područne regionalne samouprave ključan je za razvoj Hrvatske i vaš grad i Međimurska županija dobar su primjer kako se lokalna zajednica i lokalno poduzetništvo mogu zajedno razvijati ", rekao je ministar Malenica.

Na neke od najvrednijih projekata pokrenutih u posljednjih godinu dana osvrnuo se gradonačelnik Ljubomir Kolarek istaknuvši da je među njima Aglomeracija Donja Dubrava.

"To je više od 185 milijuna kuna samo za Grad Prelog i to je projekt koji je već ušao u svoju drugu godinu realizacije. Nadam se da ćemo do proljeća sve to skupa završiti i da će 1. lipnja kolektor Donje Dubrave proraditi, kako bi stanovnici naših pet naselja imali kanalizacijski sustav", rekao je Kolarek.

U idućoj godini preloška zaobilaznica

U idućoj se godini očekuje drugi najveći projekt po vrijednosti, a to je preloška zaobilaznica.

"Čeka se samo građevinska dozvola, izvođači radova su određeni i nadam se da ćemo sredinom godine početi s tom investicijom vrijednom više od 100 milijuna kuna", naglasio je Kolarek.

Uoči svečane sjednice u Prelogu je otkrivena bista prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, a zajedno su je postavili Zrinska garda Čakovec i Grad Prelog. Spomenik je otkriven u povodu 25. obljetnice otkako je Prelog postao grad te 20. godišnjice osnivanja i djelovanja Zrinske garde.

"Pod vizionarskim vodstvom doktora Tuđmana, zahvaljujući jedinstvenu, požrtvovnosti i hrabrosti cijelog hrvatskog naroda, a osobito naših branitelja, Hrvatska je ostvarila svoje najveće uspjehe. On je svojim djelovanjem usmjerio našu zemlju u zajednicu najrazvijenijih europskih država", rekao je gradonačelnik Kolarek.

Pročitajte više

 

Pročitajte više