Maloljetnici divljali autom u Novoj Gradiški, zabili se u betonski stup

U NOVOJ Gradiški, na raskrižju Ulica Josipa Jurja Štrosmajera, Jurja Haulika i Maksimilijana Benkovića, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, objavila je PU brodsko-posavska.

Očevidom policijskih službenika je utvrđeno da je stariji maloljetnik (17) upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te da nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom. Dolaskom pred raskrižje, zbog neprilagođene brzine u kočenju i zanošenju preko prometnog otoka, sletio je na kolnik Ulice Slavonskih graničara, gdje je automobilom udario u betonski stup.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 17-godišnjak, koji je nakon pružene liječničke pomoći zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradiški.

Policijski službenici protiv 17-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. Stalna služba u Novoj Gradiški zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama također podnosi optužni prijedlog i protiv putnika (16) u spomenutom automobilu, koji nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom.  

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više