Maloljetnici kod Šibenika bacali opuške u suhu travu, izbio požar

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

ŠIBENSKA policija osumnjičila je trojicu maloljetnika da su u subotu na području Podsolarskog neopreznim bacanjem opušaka na suhu travu izazvali požar koji su pokušali ugasiti, ali u tome nisu uspjeli.

U požaru je izgorjelo oko 900 metara četvornih suhe trave i niskog raslinja, izvijestila je jučer policija koja maloljetnički trojac tereti za dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom iz nehaja.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 6. kolovoza na području Podsolarskog, neoprezno bacili opuške cigareta na suhu travu nakon čega je zbog vremenskih uvjeta, odnosno suhe trave, vrućine i vjetra izbio požar.

Požar ugašen brzom intervencijom vatrogasaca

Osumnjičeni su požar pokušali gasiti, ali nisu uspjeli, a tijekom gašenja, a zatim i bijega od vatre, zadobili su ogrebotine. 

Požar je ugašen brzom intervencijom vatrogasaca, ističe policija koja je dvojicu maloljetnika uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu privela pritvorskom nadzorniku, dok će protiv trećeg biti podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku za mladež.

Policija je pozvala građane da dobro provjere jesu li iza sebe ostavili sigurno stanje jer i najmanji žar može izazvati požar.

Pročitajte više

 

Pročitajte više