Maloljetnici snimali divljanje autom, razbili se: "I da se zabijemo, boli nas ku*ac"

Screenshot: Radio Nova Gradiška

"E, 'AJD prestigni onaj kamion. Ma da se zabijemo, boli nas kurac", riječi su dvojice maloljetnika koji jure automobilom po Novoj Gradiški, pretječu kamion, a onda se zabijaju u betonski stup. Snimka sudara je objavljena na društvenim mrežama pa je tako vidljiv čitav tijek događaja, a mogu se čuti i strašni uzvici "Ne! Ne!", kada su dvojica shvatila što će se dogoditi.

UPOZORENJE: Snimka je uznemirujuća, gledajte ju na vlastitu odgovornost

 

Video: Radio Nova Gradiška

Nesreća se dogodila jutros oko tri sata u Ulici slavonskih graničara, a policija kaže da se sve dogodilo zbog neprilagođene brzine u kočenju zanošenja preko prometnog otoka na križanju Haulikove, Benkovićeve i Strossmayerove uslijed čega je došlo do slijetanja vozila.

Vozač je bio 17-godišnjak, naravno, bez vozačke dozvole, nije bio vezan i teško je ozlijeđen. Navodno se radi o prijelomu ključne kosti. Njegov prijatelj, 16-godišnjak nije bio vezan. Policijski službenici protiv 17-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. Stalna služba u Novoj Gradiški zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama također podnosi optužni prijedlog i protiv putnika (16) u spomenutom automobilu, koji nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom. 

Policija objavila priopćenje

Policija je objavila priopćenje o događaju.

"Očevidom policijskih službenika je utvrđeno da je stariji maloljetnik (17) upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te da nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom. Dolaskom pred raskrižje, zbog neprilagođene brzine u kočenju i zanošenju preko prometnog otoka, sletio je na kolnik Ulice Slavonskih graničara, gdje je automobilom udario u betonski stup.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 17-godišnjak, koji je nakon pružene liječničke pomoći zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradiški.

Policijski službenici protiv 17-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. Stalna služba u Novoj Gradiški zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama također podnosi optužni prijedlog i protiv putnika (16) u spomenutom automobilu, koji nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom", objavili su. 

Osim toga, nakon dodatno prikupljenih saznanja i kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su protiv 17-godišnjaka podnijeli brodskom tužiteljstvu kaznenu prijavu zbog obijesne vožnje u cestovnom prometu.

*Vežite se sigurnosnim pojasevima u automobilima. Vezanje pojasa značajno povećava šanse za preživljavanje u slučaju prometne nesreće. Ma koliko kratak put bio, uvijek se vežite i pobrinite se da svi koji su s vama u vozilu također budu vezani. Vežite se i ako sjedite na stražnjem sjedalu - zakoni fizike jednako vrijede i na prednjem i na stražnjem sjedalu. Osim što je to i zakonski uvjetovano (kazna za nevezivanje pojasa je 1000 kuna), sigurniji ćete biti i vi, ali i svi ostali koji se nalaze s vama u vozilu. Vezanje pojasom jedan je od najučinkovitijih načina sprječavanja teških stradavanja.

Pročitajte više

 

Pročitajte više