Marijana Puljak: Hitno treba povući tužbu protiv blogera, šefa HTZ-a treba smijeniti

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SABORSKA zastupnica Marijana Puljak (Centar) zatražila je hitno povlačenje tužbi protiv blogera Paula Bradburyja te smjenu direktora Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristijana Staničića.

Riječ je o klasičnom načinu zastrašivanja i gušenju slobode govora kako bi se ušutkale kritike na račun nefunkcionalnog sustava HTZ-a koji troši golem novac poreznih obveznika, rekla je Puljak u saboru, ističući kako je šokirana "bizarnom viješću" o tužbama HTZ-a protiv britanskog blogera Paula Bradburyja.

HTZ od Bradburyja, Engleza s hrvatskom adresom, sudskim putem potražuje 100 tisuća kuna odštete zbog kritika na račun HTZ-a.

"Vlada je smjelo stala iza svakog radnika i poslodavca, tako smo sačuvali tisuće i tisuće radnih mjesta, sigurnost i stabilnost mirovinskog sustava“, istaknuo je HDZ-ov Gari Cappelli hvaleći poteze hrvatske vlade u pandemiji koronavirusa.

Mjerama očuvanja radnih mjesta obuhvaćeno je 690 tisuća radnika i 113 tisuća poslodavaca, utrošeno 14 milijardi kuna u bruto iznosu, naveo je Cappelli, spominjući pritom i uvođenje nacionalne naknade za starije od 800 kuna od 1. siječnja, sredstva za isplatu covid-dodatka.

Isplata kreće krajem ovog mjeseca, a procjena je da će se njome obuhvatiti 844 tisuće umirovljenika, naglasio je zastupnik.

SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić na taj vladin potez ima drugačiji pogled

"Drago mi je da premijer danas dolazi u sabor da nam pokuša objasniti što su pregovori s umirovljenicima i zašto u tzv. covid-dodatak nije uključio nezaposlene i osobe s niskim primanjima", kazao je zastupnik.

Davor Dretar (DP) upozorio je na posljedice, materijalne, moralne, društvene koje sa sobom nosi u društvu široko raširena korupcija.

U borbu protiv korupcije moramo krenuti prije nego se ona dogodi, svaka čast saboru koji donosi antikorupcijske zakone, ali često se osim donošenja zakona jako malo napravio i u stvarnosti, naglasio je.

Upozorio je kako korupcija utječe i na iseljavanje iz Hrvatske.

Među ljudima koji pune autobuse za neke druge zemlje, puno je onih koji više ne mogu gledati što korupcija čini ovoj zemlji, rekao je Dretar.

Pročitajte više