Marijana Puljak: Moramo dignuti kredit za kaznu od 100.000 kuna. Nećete nas slomiti

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak izvijestio je u ponedjeljak da ga je Državni inspektorat kaznio sa 100 tisuća kuna zbog ugovora o rekonstrukciji vodovoda i kanalizacije u Vili Dalmaciji, koji, kako tvrdi, nije izradio i potpisao on, nego HDZ, te će o tomu obavijestiti europske institucije.

"Državni inspektorat me kaznio u iznosu od 100.000 kuna ili 13.272,28 eura i, koliko je meni poznato, ovo je prvi put u povijesti Hrvatske da gradonačelnik jednog grada plaća kaznu inspektorata iz vlastitog džepa i, da bi stvar bila strašnija, za djelo koji nisam počinio ja, nego HDZ-ovi ljudi", navodi Puljak na svojoj Facebook stranici.

Zbog ovog slučaja danas će održati konferenciju za medije u 12 sati u Splitu, a na njoj će govoriti Ivica Puljak i Bojan Ivošević.

Marijana Puljak: Morat ćemo dignuti kredit zbog nečega što nema veze s Ivicom

Marijana Puljak, zastupnica Centra i supruga Ivice Puljka, kaže da će morati dignuti kredit zbog nečega što nema veze s njenim mužem.

"Prijeti nam kazna od 100.000 kn ili nešto više od 13.000 eura, za koju ćemo morati dignuti kredit, za nešto što Ivica nije skrivio, nije niti mogao biti odgovoran jer u tom trenutku nije bio gradonačelnik.

Kaže HDZ skupo je upravljati gradom uz aktiviste, a upravo su se aktivisti zajedno s Ivicom založili za saniranje postupka vašeg gradonačelnika. Zato je najskuplje po građane imati državu kojom upravlja HDZ koji koristi institucije za uništavanje onih građana koji žele raditi pošteno i prekidaju im lance dotoka novca.

Doći će i vama kraj. Nećete nas slomiti", napisala je.

U imovinskoj kartici navode da nemaju štednje

Prema imovinskoj kartici, Marijana Puljak mjesečno ima 2012 eura plaće, a Ivica Puljak 2439 eura. Na godišnjoj razini, Marijana Puljak ima i prihod od 2389 eura.

Marijana Puljak ima i kredit u OTP banci od 50.000 eura kojeg je podigla 2016. godine. Puljkovi navode da nemaju ušteđevine.

Pročitajte više