Marijana Puljak: SDP-ovci su tražili šefove gradskih firmi, tako su htjeli surađivati

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SABORSKA zastupnica Centra Marijana Puljak gostovala je u Newsroomu N1 televizije gdje je komentirala političku situaciju u Splitu.

Puljak više nema potporu većine

Podsjetimo, njezin suprug i splitski gradonačelnik Ivica Puljak izvijestio je kako dvojica SDP-ovih vijećnika Goran Kotur i Davor Matijević više nisu dio vladajuće većine te da je on sad na čelu manjinske vlasti u Splitu jer od 31 vijećnika sada ima potporu njih 15.

"Svaka sjednica Gradskog vijeća u Splitu prilično sliči cirkusu i ovo je pokušaj zaustavljanja tog cirkusa. Građani prije četiri mjeseca nisu birali cirkus, nego da se zaustavi cirkus, da se zaustavi ona situacija u kojoj je Split već nekoliko mandata bio zarobljen u raznorazne trgovačke koalicije. Izabrali su promjenu i novo Gradsko vijeće u kojemu smo pokušali naći partnere", navela je Puljak. Istaknula je da se SDP-ovcima nije sviđalo što se govorilo na sastancima.

"Oni su očito predstavnici starih politika"

"Gradonačelnik je rekao da su tražili direktore gradskih firmi, tako su mislili surađivati. Kad im se na to nije odgovorilo, već se reklo da će biti natječaj, neka se ljudi jave, pobijedit će najbolji, a to njima ne odgovara. Na takav način suradnje nisu navikli, oni su predstavnici starih politika očito", kazala je Puljak. Smatra da njezin suprug ne treba podnijeti ostavku kako je to predložio HDZ-ov Vice Mihanović.

"Izvršna vlast funkcionira dosta dobro, pokrenula je dosta stvari, izgradnju vrtića, škola… Uvodimo red na svim razinama u Splitu", tvrdi Puljak, navevši da su to stvari "koje očito ne odgovaraju onima koji su do sada vladali Splitom".

Puljak tvrdi da je SDP želio svog čovjeka na čelu Stano-uprave

Otkrila je i što je točno SDP tražio.

"Tražili su konkretno direktora Stano-uprave, jedne gradske tvrtke, da dobiju svog čovjeka na čelu te tvrtke."

Puljak se osvrnula i na presudu Vrhovnog suda u slučaju Fimi media.

"Danas se u saboru raspravlja o strategiji borbe protiv korupcije, strategiji koju je napisao HDZ, politička organizacija osuđena za korupciju. To je Alan Ford na aparatima", zaključila je.

Pročitajte više

 

Pročitajte više