Matejev otac: Dvije su rupe u snimkama. Jedna je važnija od druge

Screenshot: Face

NENAD PERIŠ, otac nestalog Mateja, dao je opširan intervju za sarajevsku televiziju Face. "Pokušavam biti racionalan. To mi uspijeva tijekom dana, onda vas stignu emocije. Muka", rekao je Periš sarajevskoj televiziji.

Na upit kako se bori s toliko informacija, od kojih su mnoge neistinite, kaže: "Vjerojatno sam nekako stvorio obrambeni mehanizam. Razgovaram s MUP-om Srbije, njima apsolutno vjerujem. Ima i puno iskrenih novinara, profesionalaca, i njima iskreno zahvaljujem na svemu. Razumiju kako je čovjeku koji traži svoje dijete".

"Dezinformacije ničemu ne služe, ali nikom ne zamjeram"

"Kao i u svemu, ljudi nekad nisu promišljeni, pa bude i dezinformacija. To ničemu ne služi. Vjerujte, nikome ne zamjeram. Imam svoj problem i tome sam okrenut. Svatko ima svoju čast", rekao je Nenad Periš.

Novinar ga je potom pitao o "rupama" na snimkama nadzornih kamera, na što je Nenad Periš odgovorio da su dvije "rupe" vrlo bitne. 

"Dvije su rupe vrlo bitne. To je prije svega izlazak iz bara koji nije snimljen i koji će ostati u magli jer ne znam je li se tu nešto dogodilo, a ja ne vjerujem da jest", rekao je Periš.

"To su dvije meni posebno bitne stvari, a treća je signal mobitela"

"Druga je možda čak i važnija, to je snimka spuštanja Mateja u prostor nalik terasi pored rijeke Save, što je ograđen prostor dužine 15-ak metara i širine desetak. Tu također nemamo snimku da vidimo je li tu bilo još nekoga i je li Matej prešao tu ogradu, jer je tu koso i moguće je okliznuti se i pasti", navodi otac Mateja Periša.

"Pitao sam inspektora je li moguće na tom mjestu izaći, a da kamere ne zabilježe, jer tu ima kamera, dobio sam odgovor: "Da." To su dvije meni posebno bitne stvari, a treća mi je signal Matejevog mobilnog koji je lociran u blizini Ratnog otoka", govori.

"Znam da je policija zatražila od proizvođača iz Koreje da im dostavi sve podatke. Od Matejevog izlaska iz bara do tog signala prošlo je oko tri sata, a taj mobitel može dati signal jedino ako je na površini, zato mi je to vrlo bitan podatak", rekao je Nenad Periš.

Pročitajte više