Nenad Periš rekonstruirao zadnje Matejeve trenutke u klubu: "Naručio je viski..."

Foto: Index

MATEJ Periš nestao je prije gotovo tri tjedna u Beogradu, a približno toliko traje i zasad neuspješna potraga za njim. Nešto iza 1:40 u noći između 30. i 31. prosinca istrčao je iz kluba Gotik, a trag mu se gubi 15-ak minuta kasnije, kilometar dalje. Kod restorana Savanova mladić je snimljen kako se spušta prema rijeci. Još je uvijek potpuno nejasno zašto je odjurio iz kluba i zašto je na koncu krenuo prema Savi.

 

To pitanje muči i njegovog oca Nenada Periša, no jedno pitanje muči ga više od toga - je li njegov sin živ ili mrtav. 

"Ne znam hoću li se sa sinom vratiti tako da sjedi pored mene u autu ili u nekom kovčegu"

"Teško mi je kao i svakom roditelju. Ne znam hoću li se sa sinom vratiti tako što ću ga staviti da sjedi pored mene u automobilu ili u nekoj kocki, kovčegu...", govori Matejev otac za Telegraf.rs.

"Tri tjedna su prošla, a ja nemam najvažniju informaciju - gdje je Matej. To me jedino interesira. Svjestan sam da je prošlo mnogo vremena, ali ja nisam izgubio nadu i neću dok ga ne pronađem. Ako je živ, imam poruku za njega - samo ću ga zagrliti", sa suzama u očima kaže Periš.

"Tvrdim da Matej nije uzimao drogu"

Indexu je izvor dobro upoznat s istragom potvrdio kako je Matejevo društvo konzumiralo drogu, no još se ne zna u kojem je to trenutku bilo, što su konzumirali, niti je potvrđeno da je drogu konzumirao Matej.

"Tvrdim da Matej nije uzimao drogu. Dobio sam informaciju da su tu večer puno pili, u što vjerujem, ali apsolutno tvrdim da moj sin nije koristio narkotike", kaže Periš.

"Naručio je bocu viskija, prijatelji kažu da se još malo zadržao i onda nestao"

Matejevi prijatelji rekli su da su prvo pili crno vino pa pivo i na kraju viski.

"Prije nego što je nestao, Matej je naručio bocu viskija i platio je. Prijatelji su rekli da se malo nakon toga zadržao i nestao. Mislim da su oko dva sata utvrdili da ga nema. I rekli su da su se još više zabrinuli kada su vidjeli da je ostavio jaknu", kaže Matejev otac. 

Dodaje da su ga Matejevi prijatelji nazvali narednog dana i da su mu rekli da nemaju ništa dobro za reći, da je Matej nestao i da sada moraju to prijaviti. 

U Hrvatskoj ponovno ispitani Matejevi prijatelji, u Beogradu prijateljica koju je pokušavao kontaktirati prije nestanka. Otac: Kad sam je sreo, bila je u emotivnom šoku, razbijena

Policija je zbog misterioznog nestanka temeljito ispitala Matejeve prijatelje koje je prije par dana ponovno ispitala i hrvatska policija, no u tim razgovorima nema novih značajnih informacija. U Beogradu je ispitana i Matejeva prijateljica koju je pokušao kontaktirati nekoliko sati prije nego što je nestao. Nazvao ju je u 22:29, no ona nije odgovorila na poziv, a prije toga joj je poslao poruku na Instagramu.

"Znam Maju, ona je sestra Matejevog prijatelja i kći moje prijateljice. Sreo sam je ispred policijske stanice u Beogradu. Ona je plakala i bila je u emotivnom šoku, razbijena... Ona ne zna što je Matej od nje htio i rekla mi je da se grozno osjeća. Misli da bi rezultat bio drugačiji da se Mateju javila i da ih je mogla negdje uputiti", kaže Nenad Periš.

Nenad Periš kaže da mu nadu daje zadnji signal Matejevog mobitela

Kaže kako nadu da je njegov sin živ ne gubi ni zbog toga što je signal Matejeva mobitela zadnji put uhvaćen kod Ratnog otoka. 

"Policija mi je rekla da mobilni telefon može davati signal samo pola metra ispod vode. Onda se nadam da se našao pored tog otoka, da je možda izašao. I Renato Grbić mi je rekao da je imao primjer žene koja je u gotovo istim vremenskim uvjetima Savom plivala četiri sata i da su je našli živu. Moj sin je bio izuzetno fizički spreman", govori Periš u razgovoru za Telegraf.

Apelirao na ljude koji objavljuju informacije o Matejevu nestanku po društvenim mrežama

Sa sinom se posljednji put čuo 30. prosinca oko 18 sati, kada mu je rekao da ulazi u Srbiju i da je sve u redu. 

"Dan nakon nestanka napisao sam mu poruku: 'Matej, javi mi se, gdje si?' Ta poruka nikada mu nije isporučena i često uzmem telefon, na kojem piše da je posljednji put aktivan bio 30.12. u 23 sata", govori Matejev otac.

Još je jednom apelirao na sve koji imaju neke informacije da ih jave policiji, a ne objavljuju na društvenim mrežama. Na kraju je zahvalio policiji i rekao da ga samo zanima - "istina i ništa više".

Pročitajte više