Matejev otac: Matej je prijateljici poslao poruku na Instagramu. Nije mu odgovorila

VIŠE od dva tjedna traje potraga za Matejem Perišem iz Splita, mladićem nestalim u Beogradu. Njegov otac govorio je za Telegraf.

"Nemam informaciju da se moj Matej čuo s prijateljicom, već da joj je poslao poruku na Instagramu. Ona mu nije odgovorila. Nisam saznao što je želio od nje", priča za Telegraf.rs Nenad Periš i dodaje da se Matej njemu obratio porukom: "Tata, ulazim u Srbiju". Od tog 30. prosinca više se nije čuo sa sinom.

Da je nestao u Beogradu javili su mu Matejevi prijatelji.

"Prijatelji mog sina dali su iskaze u beogradskoj policiji i o tome sam obaviješten. Uvjeren sam da su rekli sve što znaju i da je i njima teško zbog svega što se dogodilo. Otišli su na provod s prijateljem, a vratili se bez njega", kaže Periš.

"Rekli su mi da su 'mislili da priča s nekim, pa ga nisu odmah tražili'. Razumijem ih jer su svi oni došli na provod. U svakodnevnom kontaktu sam s jednim Matejevim prijateljem. Ne znam jesu li dali iskaz hrvatskoj policiji. Uvjeren sam u dobru komunikaciju hrvatske i srpske policije i da sve rade kako bi što prije pronašli mog sina", dodaje Periš.

Istraga u slučaju nestanka Mateja Periša proširila se i na još tri grada - Smederevo, Pančevo i Požarevac.

"Policija i dalje češlja Savu i Dunav, ali i termovizijskim kamerama provjerava svaki napušten objekt. Od prije nekoliko dana u potragu su uključeni i sateliti. Za sada ne postoji ni jedan jedini dokaz da je mladić upao u Savu", objašnjava Telegrafov izvor iz istrage.

Prema riječima Matejevog oca, iako je dosta vremena prošlo, ne gubi nadu da će se sa sinom vratiti u Hrvatsku.

"Dosta vremena je prošlo. Vremenski uvjeti su loši, ali dok god postoji mali postotak, ja vjerujem u Boga da je Matej živ", poručuje Nenad Periš.

Pročitajte više