Matić o kolonama na granicama: Za ovu žrtvu trebalo bi im dati status branitelja

Foto: HAK, Luka Stanzl/PIXSELL

POJAČAN je promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru zapada, kao i na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na ulasku te s Republikom Slovenijom na izlasku, izvijestili su iz HAK-a jutros.

Na ulazu u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine osobna vozila čekaju od pola sata do sat i pol na pojedinim graničnim prijelazima, a na prijelazu Županja i preko dva sata. I na prijelazu Bajakovo na ulaz se jutros čeka preko dva sata, dok se na prijelazu Harmica čeka pola sata, koliko osobna vozila čekaju i na izlaz na prijelazu Macelj.

Novinarka N1 televizije javila se s graničnog prijelaza Šid te navela da na tom prijelazu nema gužvi.

"Građani nisu pohrlili u Hrvatsku kako bi glasali. Iz Uprave granične policije rekli su nam da promet prema Hrvatskoj jest nešto veći nego što je to uobičajeno za nedjelju, ali da su to velikom većinom muslimanski vjernici koji su putovali zbog ramazanskog Bajrama i sada se vraćaju u zemlje u kojima inače žive", kazala je.

Istaknula je da je većina vozila koji su prelazili granicu u nedjelju ujutro imala njemačke, švicarske i francuske registracijske oznake.

Podsjetimo, hrvatski državljani s pravom glasa danas zbog izbora mogu ući u zemlju bez testa ili potvrde.

Fred Matić: Koja nevjerojatna ljubav prema Hrvatskoj

Europarlamentarac Predrag Matić komentirao je na Twitteru gužve na granicama.

"Koja nevjerojatna ljubav prema Hrvatskoj. Čekati satima na kiši da glasaš za nešto i nekoga 500 km od svoga doma. Za ovu žrtvu trebalo bi ozbiljno razmotriti mogućnost da im se da barem status branitelja", napisao je.

Pročitajte više