Medicinar u Zagrebu dao lažni bris čovjeku koji je trebao ići u zatvor, dobio 1000 €

Ilustracija: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

USKOK JE podigao optužnicu protiv 32-godišnjeg medicinskog tehničara iz KB-a Dubrava koji je krajem prošlog rujna za 1000 eura krivotvorio nalaz kojim je 30-godišnjak ishodio odgodu odlaska u zatvor.

Optužnicom se 30-godišnjaku stavlja na teret da je, nakon što je presudom Općinskog suda u Slavonskom Brodu osuđen na kaznu zatvora te nakon što je rješenjem Županijskog suda u Slavonskom Brodu određeno da je 27. rujna 2021. dužan javiti se na izdržavanje zatvorske kazne, ponudio mito medicinskom tehničaru radi ishođenja odgode odlaska u zatvor.

Uzeo je bris od nepoznate pacijentice i dao ga čovjeku koji je trebao ići u zatvor

Prema optužnici, 30-godišnjak je prema uputi medicinskog tehničara došao u KB Dubrava gdje mu je predao mito, nakon čega ga je uputio na trijažu i daljnji pregled, pri čemu je lažno naveo da je bio u kontaktu s osobom pozitivnom na koronavirus.

Nakon toga je 32-godišnjak, koristeći okolnost da kao medicinski tehničar ima pristup pacijentima pozitivnim na koronavirus, uzeo bris nazofarinksa od nepoznate pacijentice za koju je znao da je pozitivna na koronavirus i za taj bris lažno naveo da pripada 30-godišnjaku.

Potom je 32-godišnjak, ističe USKOK, dostavio nalaz 30-godišnjaku koji ga je iskoristio u svrhu odgode izvršenja kazne zatvora.

Pročitajte više

 

Pročitajte više