Medvedev: Da Putina uhite u Njemačkoj, sve bi ruske rakete letjele u Bundestag

Foto: EPA

DMITRIJ Medvedev, bivši predsjednik Rusije i zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti, komentirao je tjeralicu Međunarodnog kaznenog suda (ICC) za ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, piše Reuters.

"Svaki pokušaj uhićenja Putina značio bi objavu rata Rusiji", objavio je Putinov saveznik na Telegramu. Rusija je jedna od zemalja koje ne priznaju ICC. Medvedev tvrdi da je ICC pravna ništavnost koja nikada nije učinila ništa značajno.

"Da šef nuklearne države ode u Njemačku i bude uhićen, što bi to značilo? Objavu rata Rusiji"

"Zamislimo situaciju koja se nikada neće dogoditi, ali ipak zamislimo da se dogodi - trenutni šef nuklearne države ode na teritorij Njemačke i bude uhićen.

Što bi to značilo? Objavu rata Ruskoj Federaciji. I u tom slučaju sve naše rakete odletjele bi u Bundestag u ured kancelara", rekao je Medvedev u videu objavljenom na Telegramu.

Kremlj kaže da je nalog za uhićenje ICC-a politička odluka, ali besmislena u odnosu na Rusiju. Ruski dužnosnici poriču ratne zločine u Ukrajini i kažu da je Zapad ignorirao ono za što Rusija tvrdi da su ukrajinski ratni zločini.

Pročitajte više