Buduća talijanska premijerka desničarka: Ukrajina može računati na nas

Foto: EPA

UKRAJINA može računati na pomoć buduće talijanske vlade, istaknula je navečer Giorgia Meloni koja treba biti buduća premijerka zemlje jer je njezina stranka Talijanska braća (Fdl) pobijedila na parlamentarnim izborima u nedjelju. "Znate da možete računati na našu vjernu potporu u interesu slobode ukrajinskog naroda. Budite snažni i zadržite nepokolebljivu vjeru!" napisala je na engleskom na Twitteru Meloni obraćajući se ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom.

Bio je to odgovor na poruku ukrajinskog predsjednika u kojoj joj je čestitao na izbornoj pobjedi.

"Cijenimo ustrajnu potporu Italije Ukrajini u borbi s ruskom agresijom. Računamo na konstruktivno partnerstvo s novom talijanskom vladom", napisao je Zelenskij u poruci na Twitteru. Rim je slao oružje Ukrajini kako bi se obranila od ruskih snaga.

Giorgia Meloni, koja će vjerojatno biti prva žena na čelu talijanske vlade, uzvratila je i na čestitke poljskog premijera Mateusza Morawieckog. "Branimo zajedno naše vrijednosti i europsku sigurnost", objavila je na Twitteru. U odgovoru na čestitku britanske premijerke Liz Truss rekla je da je "spremna surađivati (...) za slobodu, demokraciju, sigurnost i blagostanje naših zemalja".

Pročitajte više