Milanović: Miljavac je pao radeći na viljuškaru u pogonu tvornice

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

PREDSJEDNIK Republike Zoran Milanović u utorak je izjavio kako misli da lažne dojave o bombama nemaju veze s Ukrajinom te poručio da njihove autore treba locirati i uhititi jer je stvaranje panike među građanima kažnjivo djelo.

"Locirati i uhititi - to su očito ljudi koji nemaju ta sredstva (bombe) na raspolaganju niti njima upravljaju, ali imaju kapacitet da siju strah i paniku među ljudima, a to je kažnjivo", izjavio je Milanović novinarima u Dubrovniku komentirajući jučerašnje lažne dojave o bombama u 16 županija.

Dodao je i kako smatra da to nema veze s Ukrajinom, kako neki tvrde.

"To je isti pečat koji je udaran zadnje dvije do tri godine. Radi se o  ljudima koji su vrlo agresivni, ali ne predstavljaju organizacijsku opasnost. Ne vidim vezu s Ukrajinom", rekao je predsjednik.   

 

"Miljavac je pao radeći na viljuškaru u pogonu tvornice"

Predsjednik se osvrnuo i na iznenadnu smrt umirovljenog generala Pavla Miljavca, istaknuvši da je bio prijatelj i "jedan od pravih ljudi".

"Moj dobar znanac, mogu reći i prijatelj, puno smo razgovarali zadnjih 10-ak godina, najviše o ratu i poraću", rekao je Milanović o Miljavcu koji je umro u noći s ponedjeljka na utorak.

Rekao je i da je Miljavac bio u dobroj tjelesnoj spremi, no i da ga je korona "povukla natrag".

"Pao je radeći na viljuškaru u pogonu tvornice", rekao je Milanović, dodavši kako je mislio da Miljavčevo stanje nije tako ozbiljno da se ne bi izvukao.

>> Umro umirovljeni general Pavao Miljavac

 "No jutros sam bio jadan kada sam to čuo. Umro je, nažalost, sućut obitelji. Bio je jedan od pravih ljudi", rekao je Milanović u Dubrovniku, gdje je odao počast poginulim hrvatskim braniteljima u povodu obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja. 

Pročitajte više