Milanović: Što Hrvoj-Šipek treba učiniti da ju se isključi iz igre? Opljačkati banku?

Foto: Index

PREDSJEDNIK Zoran Milanović održao je konferenciju za medije.

Govorio je o DORH-u, za koji je rekao da se raspada te da se spašava šefica DORH-a koja je spašavala Gabrijelu Žalac. 

 

"Mislim da ima puno ozbiljnijih stvari u državi od covid-potvrda. Ima jedna puno ozbiljnija stvar, a to je raspad sustava DORH-a. Spašava se glava šefice DORH-a koja je spašavala glavu Gabrijele Žalac. To je u svoj svojoj bijedi razotkriveno pred hrvatskom javnošću. Pitaš se kako ti ljudi mogu provoditi progon najtežih kriminalnih djela", rekao je Milanović. 

"Nema žutog kartona"

Komentirao je izjavu da bi Zlata Hrvoj-Šipek trebala dobiti "žuti karton".

"Što bi se trebalo dogoditi da bude isključena iz igre? Opljačka banku, pokrene postupak protiv HDZ-a? Nema žutog kartona, kada izgubiš povjerenje, onda je gotovo. Na čelu sustava je osoba kojoj ne vjeruje nitko", rekao je.

Kaže da su imenovanja dogovorena u kabinetu ministra Bošnjakovića. 

"Sustav ne funkcionira"

"Taj sustav DORH-a ne funkcionira. Ne radi se o jednoj osobi, radi se o sustavu. U DORH-u su svi broj dva, imate glavnog i svi ostali su zamjenici. Ne znam na koje promjene mislite, da dovedemo pauna na čelo DORH-a ili albino jelena? Da to bude radikalna promjena? Tu strahovito puno ovisi o osobi, o njenom iskustvu i znanju i karakteru, a ja ovdje ne vidim išta od toga. Kako će sutra itko vjerovati u vjerodostojnost DORH-a, te krajnje represije države prema pojedincu?" rekao je. 

Kaže da se ne radi o rastrganom kolektivu, nego o izuzetno hijerarhijskoj strukturi. 

"I šefica USKOK-a je zamjenica, ona odgovara glavnoj državnoj odvjetnici koja može reći 'stani, zakoči'", rekao je Milanović na konferenciji. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više