Milanović Plenkoviću: I mi divljaci znamo pratiti gradivo

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Republike Zoran Milanović ustvrdio je danas na svom Facebook profilu kako su se on i premijer Andrej Plenković "sasvim složili" oko toga da priča o zabrani rada nedjeljom služi u izborne svrhe, a predsjedniku vlade je poručio: "I mi divljaci znamo pratiti gradivo."

"Tko kaže da se Plenković i ja ni u čemu ne slažemo. Danas smo se sasvim složili da priča o zabrani rada nedjeljom služi u izborne svrhe", napisao je Milanović u večerašnjoj objavi.

"Ranije danas kazao sam kako je priča o neradnoj nedjelji nešto što se koristi pred svake izbore i čime se manipulira. To je samo finta, kazao sam. Onda je Plenković kasnije danas rekao kako se o neradnoj nedjelji razgovaralo i lani pred izbore", dodaje predsjednik Republike u svojem postu.

Citirajući Plenkovićevu izjavu kako (Milanović) "što se tiče radne nedjelje, očito nije pratio ni prošlogodišnju kampanju za izbore za sabor" i da je "to bila jedna od ključnih poruka programa", Milanović ističe da je neradna nedjelja bila tema pred parlamentarne izbore, a da je tema i sada pred lokalne.

"I tako pred svake izbore... zar ne, Plenkoviću? Vidiš kako i mi divljaci znamo pratiti gradivo", napisao je.

Naime, premijer Plenković stao je ranije danas ponovo u obranu prijedloga zabrane rada nedjeljom te poručio kako su Milanovićeve ocjene na tu temu neosnovane, dok je njegove izjave o medijima opisao kao političko divljaštvo i primitivizam. 

Pročitajte više