Milanović zvijezda Vučićevih tabloida, pogledajte što pišu

SRPSKI tabloidi bliski predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću prilično su ushićeno prenijeli vijest o tome da je hrvatski predsjednik Zoran Milanović danas, među ostalim, izjavio da smo "mi i međunarodna zajednica anektirali Kosovo" te da je "oteto od Srbije". 

Vučićev tabloid Informer tako u naslovu piše: "Milanović priznao: KOSOVO JE OTETO OD SRBIJE!" Vijest je Informer pozicionirao na prvo mjesto svog portala.

Alo, također prorežimski tabloid, vijest donosi s naslovom: "MILANOVIĆ: Anektirali smo Kosovo, oteto je od Srbije!"

Objektiv, još jedan tabloid izrazito sklon Vučiću, u naslovu piše: "Milanović: OTELI smo Kosovo od Srbije, mi i međunarodna zajednica! Nije aneksija, nego OTIMANJE!" Ovaj tabloid još u podnaslovu izdvaja Milanovićevu izjavu: "Hrvati nisu toliko mrzili Srbe koliko ovi tamo mrze Ruse." 

Svi spomenuti mediji izdvajaju dio današnje Milanovićeve presice u kojem je govorio o Kosovu:

"Dok ne shvatite da Srbija i Rusija nije isto, da je to nažalost bolna činjenica i opasnost. Anektirali smo Kosovo. Mi i međunarodna zajednica. Uzeto je od Srbije. Ko je to napravio nego mi? Jesmo priznali Kosovo? Nije aneksija, nego otimanje. Kak se to zove? Ekstrakcija. Nije šija, nego vrat. Ovo nije dovođenje u pitanja Kosova, nego cijelog koncepta", rekao je Milanović. 

 

Video: N1

Osim dijela s Kosovom Vučićevi su tablodi prenijeli i dijelove u kojima je Milanović govorio o tome da je ulazak Zapada u rat u Ukrajini opasan, da je Rusija opasna zemlja i da "sulude emocije i mržnja vode u Europu u nešto s čim se neće moći nositi", kao i dio u kojem je još jednom u kontekstu Rusije i Ukrajine spomenuo Srbe:

"Uspoređujete mi Srbe, ove opančare koji su se tu pobunili, sa svjetskom nuklearnom supersilom", rekao je.

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više