Milanovićev Ured: Predsjednik će se prijaviti u Kranjsku Goru da dobije državni stan

Foto: FaH

PREDSJEDNIK države Zoran Milanović navodno je viđen na skijanju u Italiji, piše tportal koji je tu informaciju provjerio i u Uredu predsjednika. Pitali su koliko je predsjednik već tamo i dokad ostaje, kojim je prijevoznim sredstvom putovao i tko je podmirio troškove puta i smještaja, ako ga je bilo.

Iz Milanovićeva Ureda odmah su demantirali da je na skijanju, ali osim toga poslali su neobičan odgovor. Između ostalog, zafrkavaju i šefa Plenkovićeva Ureda Zvonimira Frka-Petešića.

"Predsjednik Milanović nije na odmoru, u Zagrebu je. Predsjednik Republike inače nikada nije na odmoru, bio u Zagrebu ili ne, jer uvijek obavlja svoju dužnost", stoji na početku odgovora iz Ureda predsjednika.

"Prijavit će se u Kranjsku Goru da dobije državni stan"

Zatim kreće dio u kojem zafrkavaju Frka-Petešića. "Jutros je na nekoliko sati otputovao u Kranjsku Goru, i usput posjetio Tarvisio, kako bi tamo provjerio uvjete za moguću prijavu svoga prebivališta, a kako bi potom mogao zatražiti državnu rezidenciju za stanovanje u Zagrebu."

"Budući da je državni dužnosnik, predsjednik Republike ima ista prava kao i svi drugi, kao što to tvrdi predsjednik Vlade. Predsjednik Milanović vratio se danas u Zagreb, nakon što je provjerio uvjete za moguću prijavu prebivališta u Kranjskoj Gori", zaključuje se u odgovoru koji potpisuje glasnogovornik Ureda Nikola Jelić.
 

Pročitajte više