Milas: Moramo intenzivirati suradnju s Hrvatima u BiH, trebaju je provoditi ministri

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

DRŽAVNI tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas izjavio je u Orašju kako se suradnja s Hrvatima u BiH treba dodatno ojačati potporom vlade RH i investiranjem u strateške projekte te poticanjem otvaranja radnih mjesta.

"Suradnju moramo intenzivirati još dinamičnije i provoditi zajedno s ministrima u vladi Republike Hrvatske", rekao je državni tajnik Milas nakon što je razgovarao s premijerom Posavske županije Đurom Topićem. Po Milasovim riječima to podrazumijeva potporu projektima u oblastima zdravstva, kulture, obrazovanja i u području poljoprivrede te otvaranju radnih mjesta.

"Smatram da postoje i drugi okviri u kojima možemo povećati našu suradnju", dodao je Milas navodeći kako je cilj osigurati ljudima opstanak u Posavskoj županiji, a ne njihov odlazak.

Premijer Topić se zahvalio na potpori Hrvatskoj prijašnjih godina, čijim novcima su obnovljeni ili izgrađeni brojni infrastrukturni projekti. Izvijestio je kako je vlada Posavske županije izdvojila 50.000 kuna za obnovu u potresima oštećene Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Petrinji.

Pročitajte više