Miletić napao Bujanca: Veliki domoljub je s 21 godinom gledao Oluju na TV i navijao

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

ZASTUPNIK Mosta Marin Miletić na Facebooku je komentirao obnovu nekadašnjeg Titovog broda Galeb koju financira Grad Rijeka.

Na početku poduže objave Miletić piše kako WHO u suradnji s velikim kompanijama želi preuzeti suverenitet nad državama da bi "cijepili sve što hoda".

"Zaista živimo u zahtjevnim vremenima. Dok WHO u suradnji s multinacionalnim kompanijama radi na preuzimanju nacionalnih suvereniteta kako bi u pandemijskim uvjetima imali pravo narediti cijepljenje svega što hoda, a prema njihovim preporukama donesen pandemijski lockdown baca cjelokupnu svjetsku ekonomiju na koljena, dok cijene energenata rastu u nebo zbog rata u Ukrajini koji prijeti širenjem pa ga mainstream mediji već nazivaju ratom u Europi, dok UN najavljuje nestašicu hrane, a kilogram piletine u supermarketima već dostiže cijenu od preko 100 kuna!! - gradska vlast Rijeke ne odustaje od suludog projekta obnove Titovog broda Galeb", piše Miletić na početku.

Most kritizira obnovu Titovog Galeba

Dodaje kako je Most Rijeka protiv obnove ovog broda na račun poreznih obveznika.

"Naša gradska vijećnica Petra Mandić već godinama bije bitke s gradskim ideološkim nasilnicima koji nisu osigurali mjesta u vrtićima niti za ovo malo djece što se rodi u Rijeci, ali zato troše ogromne novce da bi Jovankinu kabinu doveli u stanje u kakvom je bila dok je još njihov bog JBT hodao po zemlji odnosno po tom brodu", dodaje.

"Urednici gradske televizije Kanal Ri pod kontrolom SDP-a pokušali su napraviti svojedobno Petri sačekušu u političkoj emisiji u kojoj je ona na kraju potpuno izdominirala gradskog pročelnika za kulturu i ideološkog oca projekta Galeb Ivana Šarara, ondašnjeg gradskog vijećnika, a sada zamjenika SDP-ovog Župana Vojka Brauta i voditelja emisije Ernesta Marinkovića.

Zdravorazumskim argumentima Petra je još tada najavila ovo što se događa danas s brodom Galeb. Svakako pogledajte ovaj neuspio pokušaj prokazivanja ideološke opterećenosti mostove vijećnice koji se je u današnje vrijeme, ovim razvojem događaja, kao bumerang vratio njegovim kreatorima i jasno podcrtao ideološko slijepilo aktera", piše.

"Koliko je Galeb težak poraz u glavama riječkih SDP-ovaca najbolje govori činjenica da su zbog njega privremeno čak izgubili većinu u Gradskom vijeću. Naime, osim Mosta, NL Davora Štimca i HDZ-a i dvije male strančice lijevog centra ne pristaju na nastavak bacanja novaca u bunar zvan Galeb. Da bi ih pokušao nagovoriti gradonačelnik Filipović odlučio je pokazati svim gradskim vijećnicima do kuda se došlo s obnovom olupine i što se trenutno radi", dodaje.

"Naši su se vijećnici odazvali pozivu kao i svi ostali osim  HDZ-ovaca koji su ovaj put izostali s razlogom. Uvjeravanje koalicijskih polupartnera Akciju mladih i Uniju Kvarnera od stane pogubljenih SDP-ovaca na samom brodu bio je događaj koji nismo željeli propustiti. A dobili smo više od očekivanog.

Najprije nam je pročelnik priznao da troškovi idu preko 100 milijuna kuna i time potvrdio da je Most u pravu od samog početka rasprave o Galebu i kad bi svatko normalan očekivao da će se Obersnelovi nasljednici posuti pepelom, priznati realnost, podvući rep i lizati financijske rane koje će ostati zbog ovog ideološkog egzibicionizma ide nevjerojatan obrat i uvjeravanje od strane projektanta kako je jedini problem kojeg će Rijeka imati zbog Galeba u budućnosti – nedostatak smještajnih kapaciteta u gradu. Po njihovoj procijeni 5 % cjelokupnog stanovništva Europe pohrlit će u Rijeku ne bi li se divili "jahti" jednog tiranina.

Dakle kad pomislite da nema dalje i da je ludilo dosegnulo svoje gornje granice gradska vlast Grada Rijeke vas opet demantira. Oni su spremni braniti ideju da u olupinu vrijedi uložiti i stotine milijuna i da će se ta investicija vratiti!?", piše Miletić.

Žestoko napao Bujanca

U drugom dijelu objave žestoko je napao Velimira Bujanca.

"A kad smo kod zdravog razuma onda moram spomenuti i glasnogovornik DP- a Bujanca. Čovjek je mrtav hladan objavio kako su Mostovci skupa s antifama i SDP-ovcima posjetili Galeb i podržali istog. Dakle, to je notorna laž koja nema baš nikakve veze s istinom.

Javila mu se je naša Petra Mandić i u komentarima ispod objave pokušala pojasniti o čemu se radi no, već vjerojatno pogađate što je jedino siroti Bujanec mogao učiniti – blokirao ju je. Ne spada Petra u one hejtere i botove koji dolaze na naše mreže širiti laž i tražiti svjetla pozornice. Petra je intelektualka, poduzetnica, majka četvero djece, sjajna žena - predsjednica Kluba Mosta u Gradskom vijeću", piše mostovac.

"S 21 godinom Oluju je gledao na TV-u"

Pa nastavlja.

"Što može učiniti heroj Bujanec kad mu se jedna mlada i pametna dama suprotstavi argumentima? Može je blokirati, može se praviti da je nema. Veliki domoljub koji je svojedobno s 21. godinom na plećima gledao Oluju na malim ekranima i navijao za naše kao da se radi o nogometnoj utakmici nema ni danas hrabrosti za suočavanje, nema hrabrosti za istinu.

Bijeg od stvarnosti, uvjeravanje samog sebe kako je slikanje s ustaškom kapom u ratnim okolnostima podvig vrijedan divljenja i dovoljan doprinos borbi za slobodu Hrvatske devedesetih godina prošlog stoljeća danas je dobio novo ruho, višu razinu pa kao nekad od prve linije Bujo danas kao vrag od tamjana pokušava pobjeći od stvarnosti i činjenice da je upravo Most hrvatska realnost i hrvatska budućnost", kaže Miletić.

"Ne želi čuti istinu, blokira aktera priče o kojoj piše kad mu ona u poštovanju kojeg ne zaslužuje pokušava pojasniti stvari. I ta jednosmjerna komunikacija, pristajanje na laž i svjesno širenje laži vratit će mu se kao bumerang na jednak način kao se vraća i riječkim SDP-ovcima koji su ostali sami u svom neprihvaćanju istine.

Kad i preostali DP-ovci u Hrvatskom saboru ne budu mogli više trpjeti kukavičluk, laž i opsjene ostat će tu još samo Radić, i njegov herojski Bujanec i povratak u okrilje tatici HDZ-u", stoji na kraju.

Pročitajte više