Milić o tipu kojeg spominje u porukama: Znam ga jako dobro, možda sam pitao kako je

Foto: Screenshot N1

NAKON koalicijskog sastanka glasnogovornik vlade Marko Milić je između ostalog komentirao napise u tjedniku Nacional o navodnom uhljebljivanju u Hrvatskim šumama.

“Što se tiče mog slučaja, u vezi sa statusom Nike Dujmovića, poznajem li ga? Da, jako dobro. Jesam li ga zaposlio u Hrvatskim šumama? Nisam”, kazao je Milić u zgradi vlade.

“Dujmović je dobio ugovor na neodređeno dvije godine nakon prepiske. Dakle, svakom dobronamjernom je jasno da moja jedna poruka Jakupčiću nije utjecala na njegovo zaposlenje ni promaknuće”, dodao je Milić.

"Vjerojatno sam poslao poruku da pitam kako je" 

“Ja sam vjerojatno poslao poruku da pitam kako je, bez namjere da utječem na njegov radni status u Hrvatskim šumama”, navodi dalje glasnogovornik vlade.

“Što se tiče tvrtke Biomasa, morao sam guglati da vidim o kojoj je tvrtki riječ. Ne znam ništa o njima. U funkcioniranju vlade, bilo na terenu ili ako smo zaprimili neki prigovor, logično je da predstavnici vlade postupe na način da proslijede predmet nadležnom resoru i to radimo svakodnevno, i tu ne vidim nikakvo svoje odstupanje od zakona i nikakvo pogodovanje”, rekao je dalje Milić, prenosi N1. 

Glasnogovornik vlade je naglasio da toj firmi nije pogodovao. Dodao je da mu ovi napisi nisu ništa novo. “Bavimo se demantiranjem onog što nije istina.”

“Što se mene tiče, nema ništa sporno i nikakvog pogodovanja”, zaključio je.

Milić ranije Indexu nije želio odgovoriti zašto je izvjesnog Dujmovića spominjao šefu Hrvatskih šuma kao ni zašto je zahvaljivao na tome što će Dujmovića uzeti na neodređeno

Inače, Milić ranije u odgovoru za Index nije osporio autentičnost poruka, no tvrdi da prepiska koju je imao s tadašnjim šefom Hrvatskih šuma nije utjecala na zapošljavanje Nike Dujmovića ni na to što je Dujmović dobio ugovor na neodređeno vrijeme.

Nije, međutim, pojasnio zašto je šefa Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića onda uopće ispitivao o izvjesnom Dujmoviću, kao ni zašto mu je, nakon što mu je Jakupčić napisao da će Dujmović raditi i da će ga kroz neko vrijeme zaposliti na neodređeno, odgovorio: "Hvala ti Kruno puno."

Na ponovljeni upit zašto je tadašnjem šefu Hrvatskih šuma Jakupčiću spominjao Dujmovićevo ime te zašto je Jakupčiću zahvaljivao kad je rekao da će Dujmovića uzeti na neodređeno, Milić Indexu nije želio odgovoriti. 

Šef Hrvatskih šuma: Primit ćemo ga neodređeno. Milić: Hvala ti puno

Još jednom podsjećamo na poruke koje je objavio Nacional.

"Niko Dujmović", poruka je koju je Marko Milić poslao Jakupčiću 30.9.2019., dok je ovaj još bio šef Hrvatskih šuma i dok još nije bio uhićen.

"Raditi će, do godinu dana na određeno - takva je praksa u HŠ-u, a onda ćemo ga primiti na neodređeno. Čuo sam da je dobar LP", odgovara Miliću Jakupčić.

"Hvala ti Kruno puno", odgovara Milić.

"Nema na čemu", uzvraća Jakupčić.

Pročitajte više

 

Pročitajte više