Milinović: Imam tri operacije i ja bih sad trebao reći da se idem testirati na droge

Foto: Otvoreno / HRT

Darko Milinović iz stranke Lipo i Joso Vrkljan iz HDZ-a, kandidati za gradonačelnika Gospića, sučelili su se večeras u emisiji Otvoreno na HTV-u. Milinović je bio pobjednik prvog kruga s 42.41 posto osvojenih glasova, dok je Vrkljan zauzeo drugu poziciju s 32.64 posto.

Milinović je poručio kako se kandidirao jer više nije mogao sjediti po strani i gledati kako grad ide unatrag. "Da ste me prije godinu dana ili šest mjeseci pitali hoću li se kandidirati za gradonačelnika, ja bih rekao nema šanse", rekao je. 

Milinović: Upregnut ću sva svoja poznanstva

"Nagovarali su me mnogi ugledni ljudi, građani Gospića, čak i oni koji kada sam bio politički najjači nisu glasali za mene, i rekli sad je vrijeme jer ovaj grad treba nekoga tko ima mogućnost da nas okupi na jednom mjestu", istaknuo je. 

"Razmišljao sam dosta dugo, smatrao sam da nemam pravo sjediti u hladu i gledati kako grad ide unatrag. Shvatio sam da nemam pravo ostati po strani i samo kritizirati", naveo je. Uvjeren je kako se u 10 mjeseci do redovnih izbora može napraviti određeni pomak.

"Sva svoja poznanstva moram upregnuti u boljitak ovog grada. Vrijeme je da se u Gospiću promijene trendovi", kazao je Milinović.

Vrkljan: Imamo stabilnu županijsku i državnu vlast

Vrkljan je naveo kako ima uspješno iskustvo vođenja Lika cesta te brojnih udruga Grada Gospića. 

"U razgovoru s Gospićanima i uz potporu svoje stranke, uz potporu svoje obitelji, odlučio sam da se dam na raspolaganje građanima da napravimo u ovih 10 mjeseci što više za Gospić. Imamo stabilnu županijsku i državnu vlast, i sad kad postanem gradonačelnik, kad dobijemo stabilnu gradsku vlast, da u toj sinergiji Gospić ide naprijed", napomenuo je Vrkljan. 

"Tu je i moja zamjenica Kristina Prša, osoba koja je trenutno najkompetentnija što se tiče poslova grada jer je bila sedam godina zamjenica gospodinu Starčeviću", naveo je. Uvjeren je kako mu neće trebati vrijeme za privikavanje, nego će odmah krenuti raditi za dobrobit Gospića.

Milinović: Ico i ja dolazimo, ali imam uvjet

Milinović je naglasio kako je Vrkljan slučajni kandidat i da to znaju svi građani Gospića. Pršu je optužio da je dovela grad u situaciju u kojoj se sad nalazi. "Prša je najodgovornija za kaos koji vlada u gradu", poručio je. 

"Ja nisam nikakav slučajni kandidat, dugogodišnji sam član HDZ-a i jednoglasno izabran za kandidata od gradskog odbora HDZ-a. Prša je najkompetentnija osoba, koja ne treba uhodavanje nego možemo odmah početi raditi", odgovorio je Vrkljan.

Vrkljan je na svom Facebook profilu podijelio snimku na kojoj Milinović u opuštenom izdanju govori kako velik broj građana Gospića konzumira marihuanu. Milinović tvrdi kako su snimku "namjerno podvalili jer su znali da će zagristi".

Osvrnuo se i na poziv za testiranje na droge koji je objavio lokalni medij. "Uvjeren sam da će Gospićani taj cirkus završiti 23. lipnja. Diktiraju gospodin Vrkljan, jedan lokalni medij, i gospodin Petry kad se trebamo testirati. Ja sutra imam tri operacije, sad bih ja tim ženama trebao reći da moram na testiranje za droge. Gospićani, ne bojte se, Ico i ja dolazimo. Ali uvjet je da dođe i Petry", rekao je Milinović.

Potvrdio je kako će dati i kosu. "Svatko ima pravo biti bolestan. Ico i ja nismo ovisnici, mi dolazimo, ali to staviti u političku utakmicu - to je sramota ovog grada. Ako je netko u tom smislu bolestan, treba mu pomoći, a u meni imaju doktora koji će ih zaštitit", dodao je. 

Vrkljan: U srcu smo Hrvatske

Vrkljan je priznao kako zna da se Milinović šalio na snimci, ali kaže kako je morao reagirati jer se ne slaže s tezom da je 70 posto Gospićana pod utjecajem opijata. "Droga je najveće zlo koje postoji, uništila je puno mladih života. Što se tiče tog testiranja, moja zamjenica i ja ćemo sutra u 9 sati doći. To nije moj cirkus, vi odlučite hoćete li doći ili ne", naveo je. 

Obećao je kako će zaustaviti odlazak mladih kroz gradnju POS-ovih stanova za mlade. "U Gospiću imamo sve institucije potrebe za život. Blizu smo svih većih gradova. U srcu smo Hrvatske. Moramo obnoviti cestovnu mrežu. U tijeku je projektiranje dvije obilaznice. Otvaranjem radnih mjesta treba zadržati mlade u Gospiću", istaknuo je. 

Milinović mu je odgovorio da nema pojma što su ingerencije grada. "Kako biste vi zadržali mlade u gradu, kada mladi u vašoj firmi imaju jedva minimalac, a vi u firmi koja je gubitaš imate pozamašnu plaću? Imate i niz sudskih troškova", upozorio je Milinović.

"Moja je poruka, ako ste u HDZ-u i Gradskoj upravi nemojte izlaziti iz HDZ-a, ako ste u SDP-u ili DP-u, to nema veze. Ovaj grad mora okupljati, netko mora objediniti snagu i znanje ovoga grada bez političkih preferencija", zaključio je. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.