Ministar Butković obišao gradilište podvožnjaka u Osijeku vrijednog 13 milijuna eura

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

POTPREDSJEDNIK vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas je tijekom posjeta Osijeku obišao gradilište podvožnjaka u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića vrijednog oko 13 milijuna eura, koji će biti dovršen do kraja godine. "Projekt se financira 85 posto europskim sredstvima, a 15 posto iz državnog proračuna", kazao je Butković, napomenuvši da radovi teku dobro i da će sve biti završeno do kraja godine te i prije ugovorenog roka.

Također je istaknuo da u nizu projekata koji se realiziraju u Osijeku, najviše u prometnoj infrastrukturi, ovo je ogledni primjer kako lokalna samouprava može pripremati projekte koji su u funkciji rasterećivanja prometa, rješavanja crnih točaka i uskih grla uz korištenje europskih sredstava.

Gradonačelnik: Znamo koliko ovo znači za Osijek

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić podsjetio je da se radi o najprometnijoj gradskoj transverzali, kojom je dnevno prometovalo 25 tisuća automobila i gdje je zbog pružnog prijelaza bilo 30 zastoja dnevno.

"Znamo koliko taj projekt znači za Osijek, jer rješava jedan veliki prometni čep", rekao je Radić, dodavši kako su trenutno na području grada Osijeka samo prometni projekti u realizaciji vrijedni više od 100 milijuna eura.

Župan: Mi smo najbolja županija po broju projekata

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić iznio je podatak da se trenutno na području županije ukupno realizira 116 projekata, vrijednih 330 milijuna eura, koji se financiraju iz fondova EU. "Mogu sa sigurnošću reći da smo najbolja županija kada je riječ o broju projekata i količini sredstava koji se realiziraju", pohvalio se Anušić.

Radovi na podvožnjaku intenzivno se izvode na cijelom dijelu koridora objekta u dužini od 510 metara, izjavio je Zoran Škorić, predsjednik Uprave Osijek Koteksa, koji izvodi radove. Prema njegovim riječima, do sada su izvedene dvije trećine od ukupno predviđenih radova. Kako je rekao, rok za završetak izgradnje će biti sigurno ispoštovan, a nastojat će da to bude i ranije.

"Do sada je ugrađeno oko 7000 prostornih metara betona, oko milijun kilograma armature i ubušilo se 188 pilota različitih profila. Od značajnijih objekata ostao je za izgraditi cestovni nadvožnjak, koji će biti dovršen do Uskrsa, nakon čega ostaju još samo završni radovi na objektu", poručio je Škorić.

Pročitajte više

 

Pročitajte više