Ministarstvo se oglasilo o veleposlaniku koji je Frka-Petešiću dao stan

Foto: FaH

MINISTARSTVO vanjskih i europskih poslova oglasilo se o odnosu premijerovog savjetnika Zvonimira Frka-Petešića i Ilije Želalića, izvanrednog veleposlanika RH u Alžiru. Pisali su o navodima da je obitelj Frka-Petešića bila prijavljena u stanu supruge Ilije Želalića, koji je kasnije imenovan na poziciju izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika RH u Alžiru.

"Karijerni put veleposlanika Želalića nema nikakve veze sa šefom Plenkovićeva Ureda"

"Slijedom pojave netočnih natpisa u medijima vezano uz karijerni put g. Ilije Želalića, napominjemo kako karijerni put i imenovanje veleposlanikom g. Želalića nemaju nikakve veze s predstojnikom ureda predsjednika Vlade g. Frka-Petešićem.

Veleposlanik RH u Alžirskoj Narodnoj Demokratskoj Republici Ilija Želalić započeo je diplomatsku karijeru 1993. godine u Veleposlanstvu RH u Alžiru na mjestu savjetnika, a između ostalog obnašao je i dužnost Generalnog konzula u Los Angelesu od 2010. do 2013. godine.

Plenković: Želalićeva karijera nema nikakve veze s Frka-Petešićem

Veleposlanik Želalić karijerni je diplomat u Službi vanjskih poslova, a od strane MVEP-a za veleposlanika u Alžiru predložen je 2018. godine u redovnom postupku, u kojem ni na koji način nije sudjelovao g. Frka-Petešić", stoji u priopćenju Ministarstva.

Isto je danas komentirao i premijer Andrej Plenković koji je rekao da, koliko on zna, Frka-Petešić nije imao veze s imenovanjem.

"Koliko se ja sjećam, on radi u Ministarstvu vanjskih poslova možda čak i duže nego ja, od 1993. ili 1994. godine. Njegova karijera nema apsolutno nikakve veze sa Zvonkom (Frka-Petešićem)", kazao je premijer.

Pročitajte više

 

Pročitajte više