KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Ministarstvo: U samoizolaciji je 10.582 učenika i 147 školskih djelatnika

Ilustracija: Igor Šoban/PIXSELL

U SAMOIZOLACIJI je trenutačno 10.582 učenika hrvatskih škola te 147 djelatnika, a od koronavirusa su oboljeli 2021 učenik te 255 djelatnika, pokazuju podaci Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Oboljelo je 1116 učenika osnovnih i 905 učenika srednjih škola, dok je u samoizolaciji 6667 osnovnoškolaca i 3915 srednjoškolaca.

Najviše oboljelih učenika i učenika u samoizolaciji nalazi se na području Grada Zagreba, gdje je oboljelo 689 učenika, odnosno 342 osnovnoškolca i 347 srednjoškolaca, a u samoizolaciji ih je 2517 u osnovnim i 1686 u srednjim školama.

Zbog izrečene mjere samoizolacije za velik broj učenika i nastavnika škole Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Zagrebu odobren je C-model rada za razdoblje od 24. rujna do 8. listopada. Iz Ministarstva napominju da o promjeni modela izvođenja nastave odlučuje škola, uz suglasnost osnivača.

Najmanje zaraženih je u Ličko-senjskoj županiji

"U slučajevima samoizolacije ili bolesti za potrebe online nastave snimljene su videolekcije, CARNet pruža i dalje potrebnu tehničku potporu, objavljeni su GIK-ovi (Godišnji izvedbeni kurikulumi) za ovu školsku godinu, a nastavljena je suradnja s javnom televizijom (HRT) - 'Škola na Trećem' za najmlađe učenike (od 1. do 4. razreda)", dodaju iz MZO-a.

Najmanje oboljelih učenika prijavljeno je u Ličko-senjskoj županiji - njih deset, odnosno po pet u osnovnim i srednjim školama. Najmanje učenika u samoizolaciji ima Vukovarsko-srijemska županija - 28, od čega su 23 učenici osnovnih škola.

Prema podacima MZO-a, od ukupno 255 oboljelih djelatnika, njih 215 su nastavnici. Najviše oboljelih je na području Grada Zagreba - 80, od čega su 73 nastavnika, a najmanje u Međimurskoj županiji, gdje je obolio jedan nastavnik.

Od ukupnog broja djelatnika u samoizolaciji, 40 ih je nenastavno osoblje, a 108 su nastavnici. Najviše djelatnika u samoizolaciji nalazi se na području Grada Zagreba, njih 31, od čega je 28 nastavnika, a najmanje u Koprivničko-križevačkoj županiji, gdje je u samoizolaciji jedan djelatnik.

Pročitajte više

 

Pročitajte više