Ministrica o Tolušiću: Kontaktirao me, neke se stvari mogu doživjeti kao pritisak

Foto: Robert Anic/PIXSELL

MINISTRICA poljoprivrede Marija Vučković oglasila se o uhićenju bivšeg Plenkovićevog potpredsjednika vlade i njenog prethodnika u ministarstvu Tomislava Tolušića. 

Kazala je kako je prve informacije o Tolušićevu uhićenju dobila iz medija. 

 

"Prvi slučaj se odnosi na Vinsku omotnicu, a drugi na program iz programa ruralnog razvoja", rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković o Tolušićevom uhićenju.

Potvrdila je da je uhićen i aktivni državni službenik, zaposlenik područnog ureda Agencije za plaćanja u poljoprivredi. 

Vučković je o tome češlja li se još nešto u Ministarstvu rekla: "Ja ne mogu ni potvrditi ni osporiti, istraga je u tijeku."

Kazala je da ima mnogo upita o Vinskoj omotnici, no nije željela precizirati jesu li među tim upitima i USKOK-ovi.

"Nekoliko puta sam imala kontakt s Tolušićem"

"Nekoliko puta sam imala kontakt s Tomislavom Tolušićem. Neke stvari se mogu doživjeti kao pritisci. Istraga je u tijeku", rekla je ministrica. Nije htjela konkretno reći je li Tolušićevu komunikaciju shvatila kao pritisak. 

"Možemo osjetiti pritisak. Moje je, ako osjetim neke nepravilnosti, da to prijavim", rekla je. 

"Nisam imala kontakt s gospodinom Tolušićem nakon odbijanja drugog zahtjeva. Prema mojim informacijama, Tolušićev OPG se javio na četiri natječaja. Dobio je otprilike 2.5 milijuna kuna na prvom natječaju, isplaćeno mu je oko 1.4 milijuna. Na dva je odbijen. Na četvrtom još nije sve završeno, ali on nije bio iznad crte", rekla je. 

Pročitajte više