Mladić iz Dugopolja pretučen u BiH, bori se za život. Prijatelj: Nismo ništa skrivili

Foto: Facebook

VEĆ nekoliko dana liječnici splitske bolnice bore se za život 27-godišnjeg Vicka Dodoje, momka iz Dugopolja koji je teško i brutalno pretučen proteklog vikenda u Vitezu u susjednoj BiH.

Dodoja, inače ugostitelj, tog je vikenda s još dvadesetak mladića otišao u susjednu državu na bikijadu. Nakon bikijade s društvom je otišao u jedan tamošnji klub i tamo se zabavljao, rekla je za Slobodnu Dalmaciju njegova majka Jela Dodoja.

Taj list piše kako se i popilo te da su se neki momci, prema verziji koju je čula majka Vicka Dodoje, nabacivali lokalnim djevojkama i čak im nudili novac za seksualne usluge. One su, pak, tražile više novca, no samo da bi dobile na vremenu, a u međuvremenu su o svemu obavijestile svoje lokalne momke.

Prijatelj: Zezali smo se, sve je bilo u redu

Slobodna Dalmacija razgovarala je s 37-godišnjakom koji je bio u izlasku s Vickom. 

"Bilo nas je petero, išli smo autom. Došli smo gori, javili smo se tamo nekim prijateljima, jedan od njih nam je rezervira sobe u tom motelu. Već godinama mi idemo tamo, nikad nismo imali problema jer nas svi tamo znaju. Tu u jednoj pivnici smo jeli i popili smo piće, zezali se i sve je bilo u redu", počinje priču.

"Navečer smo došli u svoje sobe u jednom motelu, svi smo bili na istom katu, samo su sobe raštrkane, ja iz svoje nisam čuo niti vidio što se događalo. Mene je nešto iza šest sati ujutro probudija poziv na mobitel, zva me jedan iz društva koji je bija s Vicom u sobi i govori mi da je Vice mrtav. Stresa sam se, izletija sam iz sobe, ali ništa i nikoga nisam vidija. Nisam iša vidit di je, šta se dogodilo, instiktivno sam se pripa i vratija sam se u sobu. Zva sam prijatelja, nije mi se javija i onda sam nazva policiju koja je došla u roku od pet minuta. Kad su došli, izaša sam i ja, pitam šta je sa Vicom, jel ga ubilo, a on mi govori da je sve okej, da je dobija malo po sebi i da će sve biti u redu", priča.

"Nismo djevojkama nudili novac"

Tvrdi da se nitko od njih nije upucavao konobaricama niti im nudio novac.

"Te ženske su bile sa svojim prijateljem u svojoj sobi, nemaju nikakve veze s nama. Niti ih je ko od nas doveja, dira, maltretira, niko im ništa nije nudija, nego su one iznutra vikale nešto, čak su se one kao nudile... I za pet minuta se pojavija taj drugi momak, bili smo na hodniku, Vicu tada čak nisam ni vidija tu, možda je bija sa strane. Taj je tip bija nabrijan, vamo-tamo, ja sam mu reka da smo se zezali, da idemo leći... On je kao potega rukom neku svoju crnu torbicu, šta je ima u njoj nemam pojma. Ovaj prijatelj šta je bija s desne strane je uteka, ovaj s live isto, ja sam otiša u svoju sobu", prepričao je 37-godišnjak, dodajući da je došavši u svoju sobu zaključao vrata i legao u krevet.

"Nije bilo nikakvih problema, vike, galame, sukoba, ničega. Posli su mi rekli da je jedan od naših, da ne govorin ime, pretučen i da su mu uzeli pet, šest tisuća eura, a drugi koji je bija s njim u sobi, kad je vidija šta se ovome dogodilo, nudija je tim tipovima 500 kuna da uzmu, a oni su rekli da ne žele siću. Ovaj kojem su uzeli eure dobija je najviše batina isto ka i ovaj drugi, ali oni su dobro, nisu ka Vice nastradali. Nikome od nas nije jasno kako se on na kraju zatekao u njihovoj sobi u koju su ovi tipovi provaljivali, di je bija, kako je tamo završija i zašto su ga pritukli. Da smo nešto krivo napravili, reka bi, al stvarno ništa nismo krivi i ništa nismo napravili", govori.

Majka pretučenog mladića: Tamo je totalno bezakonje

"Moj Vice nije to radio, a kad su došli u hotel, ušao je u svoju sobu da se istušira. To je bilo oko pet sati ujutro u nedjelju i odjednom je čuo da netko razbija vrata na susjednoj sobi, gdje su bili ti njegovi prijatelji s tim curama. Izašao je, a na njega su nasrnula dvojica momaka i počeli ga bez ikakvog povoda tući. Mlatili su ga na podu, čak su mu prijetili i pištoljem, koliko sam čula. Prestali su ga mlatiti tek kad su cure izašle iz sobe i rekle da on nije ništa kriv i da nije taj koji im je nudio novac. Ostao je bez svijesti ležati na podu, nitko mu nije pružio pomoć", kaže utučena majka, dodajući kako je obitelj o cijelom događaju obaviještena tek oko osam sati u nedjelju.

Pretučeni mladić je u međuvremenu bio primljen u ambulantu u Vitezu u besvjesnom stanju i tamo je, zbog neadekvatne pružene pomoći, doživio moždani udar.

"Što da vam kažem, tamo je totalno bezakonje, navodno su ova dva momka koji su ga pretukli bili uhićeni pa su pušteni jer su rekli da će sami doći u policiju. Mene najviše boli to što mu nisu pomogli, što nisu obavijestili obitelj, prošlo je toliko vremena dok smo mi saznali i uspjeli ga nekako prebaciti u splitsku bolnicu. Kad smo ga doveli u Split, nije uopće mogao micati ni nogama ni rukama, mislili su da je u pitanju leđna moždina. U ponedjeljak je bio na operaciji, ima edem mozga, a sad je u induciranoj komi, htjeli su ga buditi, ali su doktori kazali da nije još vrijeme", ispričala je Slobodnoj Dalmaciji majka pretučenog mladića.

Pročitajte više