Džonić je u zločin umiješao i prvog susjeda? Mladić ispričao što se dogodilo

Foto: Facebook

GORAN Džonić je glavni osumnjičeni za trostruko ubojstvo obitelji Đokić iz Aleksinca u Srbiji.

Osim njega, uhićeno je još nekoliko osoba, ali zasad Džonić ostaje glavni osumnjičenik u pripremi i izvršenju ubojstva za koje je motiv, kako se čini, koristoljublje.

Džonić je s Đokićima bio u dobrim odnosima. Mediji su pisali da je Džonić Goranu Đokiću znao oprati auto, a sugrađani su ih viđali zajedno na piću. Bili su i u rodu. Nakon ubojstva Džonić je bio na sprovodu, a policija je, nakon što je uhićen, iza kuće njegovog sina pronašla zakopan dio opljačkanog novca.

No, tko i kako je sve sudjelovao u zločinu, je li bilo uključeno više osoba, zasad nije potvrđeno.

Telegraf je objavio priču mladića, susjeda Gorana Džonića, koji bi se mogao pokazati kao važan svjedok. Njega je, naime, kako tvrdi sam mladić, Džonić ni krivog ni dužnog umiješao u pripremu zločina. Naime, nakon što je odvezao skuter u šumu (kojim će se odvesti nakon što zapali automobil obitelji Đokić), Džonić je navodno zvao mladog susjeda i prijatelja da ga odveze kući. Mladić, jasno, nije ni slutio o čemu se radi.

"Prvi smo susjedi, ništa mi nije bilo sumnjivo"

"Prvi smo susjedi, ništa mi nije bilo sumnjivo, imao je logično objašnjenje zbog čega mu je potreban prijevoz. Kazao mi je da je skuter odvezao kod nekog čovjeka, nije spominjao da ga je negdje ostavio, kao što sam kasnije saznao. Rekao je: Susjed, možeš li me povesti?' Ništa mi u tom njegovom pozivu nije bilo sumnjivo. Rekao je da će me čekati ispred mosta na Moravi na ulazu u Tešicu. Tu sam ga pokupio svojim vozilom i odvezao do kuće", priča mladić.

Dvadesetogodišnjak kaže da je na ovaj događaj potpuno zaboravio te da o tome uopće nije razmišljao čak ni kada je Džonić uhićen.

"Kad je došla policija, začudio sam se, nije mi padalo na pamet da ta vožnja ima veze sa zločinom. Sad mi je baš krivo što mi je to uradio, što sad tu mogu, ali ja nemam nikakve veze s tim. Vjerujem da bi bilo tko uradio isto da ga je on pozvao", priča mladi Moravčanin.

Opisujući Džonićevo ponašanje tijekom tog susreta, mladić kaže da je bio potpuno opušten.

"Nitko ne bi mogao naslutiti da nešto sprema. Pitao je što radim, što ima novo, kao da smo se sreli na putu do prodavaonice, recimo. Normalno se ponašao kao svaki dan, ništa nije ukazivalo na ono što će se dogoditi", zaključuje Džonićev susjed.

Pročitajte više