Mladić kod Lipika vozio pijan i drogiran, mora platiti 15.000 kuna

Ilustracija: Marko Prpić/PIXSELL

POŽEŠKO-SLAVONSKA policija proteklog je vikenda utvrdila ukupno 52 prometna prekršaja, među njima i kod 22-godišnjaka koji je vozio pijan i drogiran, a zbog alkohola za volanom prekršajno je prijavljeno ukupno devet vozača.

Policija je priopćila da je najvišu kaznu dobio 22-godišnjak kojeg su zaustavili u noći sa subote na nedjelju oko 1:10 u mjestu Skenderovci kod Lipika, a izdan mu je prekršajni nalog na iznos od 15.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od pet mjeseci.

Mladić je bio pod utjecajem alkohola i opijata

Vozio je BMW daruvarskih registracija, a alkotestom mu je utvrđeno 1.34 promila alkohola, kao i droge u organizmu. Odbio je testiranje vađenjem krvi i urina, a zbog opasnosti da će nastaviti s kršenjem Zakona o sigurnosti prometa na cestama, smješten je u posebnu policijsku prostoriju.

U Požegi je zaustavljen 39-godišnjak koji je s 2.11 promila vozio Škodu, kao i 22-godišnjak kojem je za volanom Opela izmjereno 2.08 promila alkohola u krvi. I ova dva vozača dovedena su u policijsku postaju do triježnjenja.

Inače, zbog vožnje u alkoholiziranom stanju ovog vikenda na požeško-slavonskom području prekršajne prijave zaradilo je devet vozača. Među njima su i četiri vozača koji su koristili mobitele tijekom vožnje te 22 koji su kršili ograničenja brzine vožnje.

Pročitajte više