Mladić kod Sinja prijetio policiji: Ima nas 300, pobit ćemo vas, ne možete nam ništa

Ilustracija: Ivica Galović/PIXSELL

UVJETNA kazna zatvora prijeti 25-godišnjaku iz Brnaza koji je zaprijetio policajcima da će ih "ubiti i baciti u kupinu".

Naime, u travnju prošle godine u kući na predjelu Meljača nedaleko od Sinja organizirana je zabava na kojoj se okupio veći broj ljudi protivno epidemiološkim mjerama.

Policajci su izašli na teren, a tamo ih je dočekao napad

Policija je morala izaći na teren gdje su ih dočekali vrijeđanje i napadi te bacanje boca na njih, piše Slobodna Dalmacija. U gužvi je ozlijeđena jedna 25-godišnjakinja, koja je bila gošća, te policijski službenik.

Kako terenska patrola nije mogla uspostaviti javni red i mir jer su bili brojčano nadjačani, u pomoć su im priskočile kolege među kojima i Interventna policija. Nakon toga je brzo uveden red te je prvo uhićen 21-godišnjak čija baka je vlasnica kuće, ali se kriminalističko istraživanje proširilo na sve koji su počinili kazneno ili prekršajno djelo.

"Ima nas 300, pobit ćemo vas, bacit ćemo vas u kupinu"

Tako je prijavljen i 25-godišnjak koji je dvojici policajaca rekao: "Ima nas 300, pobit ćemo vas, bacit ćemo vas u kupinu, ne možete nam ništa, ovo je privatni posjed!" Kasnije je i optužen za to kazneno djelo, prisila prema službenoj osobi.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je od suda zatražilo izdavanje kaznenog naloga i presudu od pola godine uvjetnog zatvora uz rok kušnje od dvije godine. Osim toga traže i da mladić plati troškove postupka od 840 kuna.

Navedenu kaznu su predložili ako prizna kazneno djelo te se postupak okonča bez suđenja, a u suprotnom traže kaznu od osam mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od tri godine. Nakon uhićenja 25-godišnjak je u svojoj obrani izjavio kako je sve krenulo od nepoznatih izgrednika.

Kaže da nije bacao boce

"Meni nepoznate osobe su stajale na ulazu kuće u kojoj smo bili i nisu policijskim službenicima dopuštale ući u kuću. Kada su policijski službenici ušli u kuću pokušao sam situaciju riješiti mirnim putem, ali je netko počeo bacati boce koje su pogodile njega, njegovu prijateljicu i policajca. Nisam kriv za gađanje bocama, dok je istina da sam vrijeđao policijske službenike", kazao je.

Policajci ga također nisu teretili za bacanje boca, ali za poticanje na pobunu jesu.

"Vikao je i negodovao zbog našeg dolaska te je poticao i ostale osobe u kući da se ponašaju na isti način. U jednom trenutku je krenuo prema dvojici mojih kolega te je izgledalo kao da će nasrnuti na njih. Zatim je izrekao prijetnje navedene u izreci optužnice", rekli su policajci.

Pročitajte više

 

Pročitajte više