Mladić na letu za Zadar putnicima slao fotografije srušenih aviona

Foto: EPA

18-GODIŠNJI putnik idućih 5 godina ne smije letjeti nizozemskom aviokompanijom Transavijom jer je nekoliko minuta prije polijetanja zrakoplova tipa B737-700 iz Rotterdama za Zadar ostalim putnicima u putničkoj kabini AirDropom slao fotografije srušenih aviona, javlja Croatian Aviation

Uznemireni putnici odmah su obavijestili kabinsko osoblje, a fotografiju je dobio i sam perser, pa je polijetanje odgođeno, a u zrakoplov pozvana policija. Inače, ovaj je let obavio zrakoplov KLM-a za Transaviju.

Glasnogovornik aviokompanije potvrdio je za medije kako je fotografija poslana ostalim putnicima protumačena kao moguća prijetnja bombom.

Rekao da se htio našaliti

Posada je zatim zatražila da osoba koja je poslala fotografije ustane i izađe iz zrakoplova, no mladić nije htio ustati sve dok kapetan nije objavio kako zrakoplov neće poletjeti sve dok se ne pronađe krivac za navedeno. 

18-godišnjak je ispraćen iz zrakoplova pod policijskom pratnjom te je zbog navedenog čina izveden i pred sud. Kazao je kako nije imao loše namjere, već se samo našaliti s putnicima.

Zrakoplov je poletio iz Rotterdama s 40-ak minuta zakašnjenja prema Zračnoj luci Zadar.

Pročitajte više