Mladić u Požegi skinuo srpsku zastavu. Zamjenik županice: To je vandalski čin

ZAMJENIK županice Požeško-slavonske županije Nikola Ivanović izvijestio je javnost o skidanju zastave Republike Srbije sa špalira zastava sudionika međunarodnog Hrvatskog festivala jednominutnih filmova u Požegi i osudio taj čin.

"Kao zamjenik županice Požeško-slavonske županije, izabran ispred srpske nacionalne manjine i u ime Vijeća srpske nacionalne Požeško-slavonske županije, najoštrije osuđujem neprimjereni vandalski čin uklanjanja zastave Republike Srbije s Trga Svetog Trojstva u Požegi", ističe Ivanović u priopćenju. Poziva policiju i pravosuđe da u vezi s tim slučajem postupe na odgovarajući način kako se takvi i slični slučajevi ne bi ponavljali.

"Isto tako, podupiremo razvoj najboljih mogućih odnosa između dviju država u cilju nastavka gospodarske, kulturne, sportske i svake druge suradnje", ističe Ivanović, koji se nada da taj vandalski čin pojedinca neće ugroziti napore srpske zajednice u Požeško-slavonskoj županiji pri razvoju svojih aktivnosti, institucionalnom razvoju i nastavku razvoja najboljih mogućih odnosa s većinskim narodom.

 

Zastava skinuta sinoć

Ovogodišnji, 30. jubilarni festival jednominutnog filma u Požegi traje od 22. do 28. lipnja, a zastava je s Trga Svetog Trojstva skinuta sinoć.

Kako je objavio lokalni portal požeški.hr, zastavu Republike Srbije skinuo je mladić koji je u Domovinskom ratu izgubio bliskog člana obitelji. Taj je portal dobio i videozapis skidanja zastave.

Glasnogovornik Policijske uprave požeško-slavonske Siniša Jelić za Hinu je rekao da policija postupa po dojavi o skidanju zastave te da je dojavu dobila tek danas poslijepodne.

Pročitajte više

 

Pročitajte više