Mladiću u centru Zagreba na glavu pala cigla sa zgrade: "Krv je kapala kao iz kabla"

U CENTRU Zagreba u popodnevnim satima ozlijeđen je mladić na kojeg je pala cigla s jedne zgrade koja se obnavlja.

Mladiću (21) je cigla pala na glavu dok je prolazio Branimirovom ulicom. 

Ubrzo je stiglo vozilo hitne pomoći koje je mladića prevezlo na hitnu, gdje su mu utvrđene ozljede glave, nasreću ne teške. 

"Krvi je bilo na sve strane"

No krvi je bilo na sve strane. Prepričala je to na društvenim mrežama Zagrepčanka Lara Culović, koja se zatekla kod Branimirove 15, gdje je mladić ozlijeđen, i priskočila mu u pomoć.

"Dečku ispred mene na Branimirovoj je cigla pala direktno na glavu i kompletno ju otvorila. Krv je kapala ko iz kabla, posvuda. Ovo je sve što sam uspjela zabilježiti nešto kasnije, kao upozorenje svima vama. To sam mogla biti ja, to si mogao/mogla biti ti. Pokušala sam mu u šoku zaustaviti krvarenje rukom, dok nije izvukao ručnik", ispričala je Zagrepčanka. 

Prepričala je i što se dalje događalo.

"Pozvala sam hitnu, uzela broj. U kontaktu smo. Nije htio da ostanem s njim, u bunilu mi je zahvalio. Sad se osjećam krivo što nisam ostala. Napravila sam sve što sam mogla da iole pomognem. Dečko je cijelo vrijeme bio pri svijesti i nije mu bilo zlo, samo mu ništa nije bilo jasno. Posjela sam ga da ne stoji dok čeka", ispričala je Curlović. 

Dodala je kako se s mladićem ponovno čula nakon što ga je odvezla Hitna. Samo joj je zahvalio na pomoći i rekao da je u bolnici te da je prvo bio na Hitnoj. 

Upozorila je da je Grad i dalje nesigurno mjesto za pješake, bicikliste i sve druge. 

"Mjesto gdje mu je dio zgrade pao na glavu bio je 'zaštićen' skelama", napomenula je Lara Culović.

Apelirala je na ljude da se paze i zapitala se što radi Grad po ovom pitanju.

Korlaet: Provjeravamo radi li se o adekvatno osiguranom gradilištu, obnova privatnih zgrada nije u nadležnosti Grada

Oglasio se zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet. 

Poručio je kako mu je žao što je došlo do nemilog događaja i prenio informaciju hitne pomoći da se radi o mladiću rođenom 2001., da je utvrđena manja kontuzija na glavi i da su mu vitalni znakovi stabilni.

"Provjeravamo status zgrade odnosno radi li se o adekvatno osiguranom gradilištu. Obnova privatnih zgrada nije u nadležnosti Grada (po mojim saznanjima, u ovom slučaju se i ne radi o zgradi u organiziranoj postpotresnoj obnovi), nego Ministarstva graditeljstva i Fonda za obnovu. Dajemo, kao Grad, sve od sebe da umanjimo rizik od ovakvih akcidenata, osiguravanjem puteva, skidanjem nestabilnih elemenata i slično", poručio je Korlaet. 

Pročitajte više