MMA borac šakom nokautirao HGSS-ovca. Bolnica i policija: To su lakše ozljede

Foto: RI Portal

NAPADAČI na HGGS-ovce i ženu na Platku, inače istrenirani borci, još su uvijek na slobodi i protiv njih nije podnesena nikakva kaznena prijava, nego tek prekršajna prijava za remećenje javnog reda i mira. 

Tri mlađa muškarca, za koje se danas doznalo da su MMA borci, brutalno su napala ljude u nedjelju navečer na Platku. Napali su, kako se ispostavilo, dva HGSS-ovca i - ženu. 

Policija je objavila da je do napada došlo oko 20 sati na skijaškoj stazi, i to, kako su naveli, zbog kretanja osobnog vozila po toj stazi. Naime, 21-godišnji hrvatski državljanin se nepropisno kretao osobnim vozilom marke BMW po stazi, uslijed čega je vozilo propalo u snijeg te je potom zatražio pomoć od 43-godišnjeg djelatnika zimske službe da ga odveze sa staze. 

HGSS-ovac je rekao da to ne može učiniti, na što su ga 21-godišnjak i još dvojica iz auta prvo verbalno, a potom i fizički napali. Policija navodi kako su u nastavku tučnjave sudjelovale i druge osobe te da je pritom troje hrvatskih državljana ozlijeđeno pa su zatražili liječničku pomoć u KBC-u Rijeka. Policija je u priopćenju navela kako se kriminalističko istraživanje nastavlja provedbom svih potrebnih mjera i radnji kako bi se utvrdile relevantne činjenice ovog događaja te da će po okončanju biti podnesene odgovarajuće prijave protiv počinitelja.

 

Iz policijskog priopćenja to nije sasvim jasno, no doznalo se da su trojica napadača na slobodi. Index je prvi objavio da se radi o Luki Tirielu Abramoviću, Mateju Kruniću i Lovri Paveliću. Njih su policajci zatekli na licu mjesta nakon napada i uhitili. No ubrzo su pušteni.

Sada se otkriva da policija uopće o događaju nije obavijestila DORH.

DORH kaže da ga policija uopće nije obavijestila o napadu

Kako su nam potvrdili iz riječkog Općinskog državnog odvjetništva, za slučaj su saznali iz medija. 

"Možemo potvrditi da Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci od policije nije zaprimilo ni kaznenu prijavu ni obavijest o tom događaju. Nastavno na današnje priopćenje Policijske uprave primorsko-goranske u kojem se navodi da je u tijeku kriminalističko istraživanje nakon kojeg će biti podnesene odgovarajuće prijave, ovo državno odvjetništvo će po primitku prijava poduzeti sve radnje iz svoje nadležnosti", rekla je za Index glasnogovornica i zamjenica ODO-a Rijeka Sanja Šimac.

Policija: Nemamo informacije o teškim ozljedama

Pročelnik Stanice Rijeka Gorske službe spašavanja Marko Andrić rekao je da je jedan od napadača s leđa brutalno šakom udario u glavu njegovog kolegu te da se potom kolega onesvijestio. "Okrenuli smo ga na bok, izvadili mu jezik i zbrinuli ga, za što smo obučeni", rekao je Andrić. 

Muškarac koji je sa svojom partnericom spasio članove HGSS-a rekao je, pak, da su MMA-ovci napali njega i njegovu partnericu, ženu u kasnim četrdesetim godinama, i čak je četiri puta udarili. Njoj su, kako kaže, nakon drugog liječničkog pregleda utvrdili unutarnje krvarenje u plućima, a njemu je slomljena ruka.

Glasnogovornica Svemirke Miočić iz PU primorsko-goranske u naknadnoj je izjavi rekla da nemaju saznanja da je riječ o težim ozljedama po kojima bi netko od počinitelja trebao ostati u pritvoru. Tvrdi da je policija od liječnika dobila informacije da se njihove ozljede tretiraju kao lakše. Slijedom toga, dodala je, na slobodi su trenutno zato što je u dosadašnjem tijeku istraživanja njihova kazna prekršajna i nema dokaza o počinjenju kaznenog djela.

Za Dnevnik Nove TV je liječnica iz KBC-a Rijeka Ana Mišković rekla da je jedan od napadnutih zadobio prijelom ruke. Iako se svaki prijelom ruke klasificira kao teška tjelesna ozljeda (osim prijeloma prsta), liječnica je rekla da su svi napadnuti zadobili lakše tjelesne ozljede.

Alen Ružić, ravnatelj KBC-a Rijeka, pojasnio je zašto su napadnutim osobama, kada su bile na hitnom prijemu, ipak ustanovljene lakše tjelesne ozljede. "Nije se radilo o frakturi, već o pomaku jedne koščice u šaci. Kolege su kost vratile na mjesto", rekao je Ružić te napomenuo da se ozljeda prati i ako dođe do pogoršanja, postoji mogućnost da se ozljeda iz lakše - prekvalificira u težu.

Pročitajte više