MMA Unija o napadu na Platku: Zgroženi smo svakim činom nasilja, poduzet ćemo mjere

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

NE STIŠAVAJU se reakcije na brutalan napad koji se u nedjelju dogodio na riječkom Platku. Mlađi muškarci prvo su, podsjetimo, driftali BMW-om po skijalištu, a potom su napali i mlatili ljude. Kako je danas objavljeno, radi se o MMA borcima. Na Platku su pretukli HGSS-ovce i jednu djevojku.

Unatoč tome što je riječ o istreniranim borcima koji su premlatili troje ljudi tako da su završili u bolnici, zasad su samo prekršajno prijavljeni i brzo pušteni na slobodu. 

 

Trener: Ovo što je napravio je sramotan čin

Kako smo doznali, kriminalističko istraživanje policija provodi nad Lukom Tirielom Abramovićem, Matejom Krunićem i Lovrom Pavelićem. Njih su zatekli na licu mjesta nakon napada. BMW je, kako doznaje Index, vozio Lovro Pavelić. BMW je u njegovom vlasništvu. O njemu nema javno dostupnih informacija. Ime Mateja Krunića se spominjalo vezano uz borilačke sportove. 

Treći među uhićenima pa puštenima je i najpoznatiji u javnosti. Luka Tiriel Abramović se ranije spominjao kao mladi hrvatski skijaški reprezentativac. Skijao je i za Tursku, čije je državljanstvo očito dobio uz hrvatsko. Abramović je bio član kluba Dynamite. Sada je izbačen.

"Ovo što je napravio je sramotan čin. Dijelim sramotu skupa s njim i apsolutno nemam nikakve veze s tim. Ja ispadam kao prvi okrivljeni, ali ne mogu utjecati na ljude koji su izvan dvorane. On više nije član kluba. Do sada je bio uzoran sportaš i išao na natjecanja. Nisam ni u jednom trenutku osjećao nešto negativno, a da jesam, već bih reagirao. Ograđujem se od svega toga i nemam veze s tim. Žao mi je da se zbog toga sada pljuje cijeli klub. Cijeli život sam u sportu i nikada nešto takvo nisam napravio i to ja, moja obitelj i klub ne zaslužujemo", rekao je za Index trener Tiriela Luke Abramovića, Mladen Kujundžić iz kluba FK Dynamite.

MMA Unija: Najoštrije osuđujemo nasilje izvan granica sporta

O napadu se oglasila i Hrvatska MMA Unija. Kažu da su "upoznati s incidentom u kojem je sudjelovao jedan aktivni amaterski MMA borac, sada već bivši član kickboxing kluba Dynamite iz Rijeke".

"Ovim putem želimo jasno dati do znanja kako najoštrije osuđujemo svaki oblik nasilja izvan granica sporta te ne podržavamo i ne odobravamo bilo kakva nasilna ponašanja. U ime svih naših članova želimo iskazati zgražanje nad svakim činom nasilja, kao i našu predanost u promicanju sportskog duha, fair playa i pravilnih vrijednosti", piše na Facebook stranici MMA Unije.

Dodaju i da će, nakon što dobiju sve relevantne informacije od nadležnih institucija, disciplinska komisija poduzeti sve potrebne mjere.

 

Pročitajte više