Morski psi ubili žene u Egiptu. Spasioci dobili dojavu pa se počeli smijati?

Ilustracija: EPA

U EGIPATSKOM Crvenom moru dvije su žene ubijene u napadima morskih pasa.

Turisti koji su svjedočili napadu na jednu od tih žena rekli su kako su spasioci 15 minuta prije toga dobili dojavu da su morski psi u blizini, ali umjesto da upozore kupače - oni su se smijali. Tako prenosi britanski Mirror.

Napadi su se dogodili 600 metara jedan od drugog

Podsjetimo, dva izvora su za Reuters izjavila da je tijelo turistice iz Rumunjske, koja je bila u kasnim četrdesetim godinama, pronađeno nekoliko sati nakon napada u kojem je ubijena 68-godišnja Austrijanka. Ova dva napada dogodila su se 600 metara jedan od drugog, malo dalje od obale Sahl Hasheesha.

Egipatsko ministarstvo okoliša navelo je da je formirano povjerenstvo koje će ispitati okolnosti napada i moguće znanstvene razloge za njih. Također je spomenuto da je guverner Guvernorata Crvenog mora, general bojnik Amr Hanafi, izdao naredbu da se obustave sve aktivnosti na području na kojem su se zbili napadi.

Prva žrtva prebačena je u privatnu lokalnu bolnicu, kazao je za Reuters izvor iz crvenomorske Uprave za zdravstvena pitanja. Dodao je i da je bilo pokušaja reanimacije, ali je ona na kraju ipak preminula.

Austrijanka je rekla mužu da će se odmah vratiti

Sigurnosni izvor također je dodao da je Austrijanka posljednjih pet godina živjela u Egiptu sa svojim suprugom Egipćaninom. Kako je prenio britanski Daily Mail, šetala je po plićaku kad je suprugu kazala da ide malo u more i da će se brzo vratiti.

Snimka koja se pojavila na društvenim mrežama pokazuje kako se nesretna žena očajnički pokušavala domoći obale nakon napada, a more oko nje postalo je potpuno crveno. Na snimci se čuje i vikanje svjedoka.

"Gdje su spasioci? Sva je u krvi, umrijet će", čuje se na ruskom.

Pročitajte više

 

Pročitajte više