LOKALNI IZBORI

Mrak Taritaš: Bandićev duh živi u Davoru Filipoviću i Jeleni Pavičić Vukičević

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

KANDIDATKINJA GLAS-a za zagrebačku gradonačelnicu Anka Mrak Taritaš počela je prikupljati potpise za kandidaturu te poručila da je duh Milana Bandića još uvijek ozbiljna prijetnja razvoju grada, a živi u Davoru Filipoviću i Jeleni Pavičić Vukičević.

"Duh Milana Bandića još uvijek je ozbiljna prijetnja razvoju Zagreba, a sada ga predstavljaju kandidat HDZ-a Davor Filipović i Bandićeva najbolja učenica, kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti Jelena Pavičić Vukičević", rekla je Mrak Taritaš na Trgu bana Jelačića gdje je predstavila prepoznatljiv štand na kojem će se moći dati podrška njezinoj kandidaturi. Takvi će štandovi biti postavljeni i na drugim mjestima u Zagrebu.

Smiješnim je ocijenila da se Filipović i Pavičić Vukičević sada predstavljaju ili kao kritičari Bandića ili kao "svoji ljudi".

"Prvi korak u demontiranju tog sustava je davanje podrške drugim kandidatima", poručila je te pozvala Zagrepčanke i Zagrepčane da dođu na štand i potpišu potporu za njenu kandidaturu.

Otežano prikupljanje potpisa

Potpisi će se prikupljati po najvišim epidemiološkim standardima, a svaki potpisnik dobit će bočicu dezinficijensa i kemijsku olovku.

Iako smatra da će zbog pandemije prikupljanje potpisa biti otežano, Mrak Taritaš je uvjerena da će ih prikupiti jer je stranka dobro organizirana, ali će prikupljanje potrebnih 5000 potpisa, upozorila je, mnogim nezavisnim kandidatima i listama biti nedostižno.

Kandidat za njenog zamjenika, glumac, režiser i poduzetnik u kulturi Marko Torjanac ocijenio je da je zagrebačka kultura ili elitistička ili populistička te poručio da oni dolaze s novim konceptom kulture koja je prosvjetiteljska, uključiva i svima dostupna i nije usko vezana samo za umjetnost, nego prožima cijelo društvo.

Kandidat za zamjenika gradonačelnice, liječnik i političar Mirando Mrsić upozorio je na loše stanje zagrebačkih mostova dodavši da bi, da su u potresu ostali neupotrebljivi, svi stanovnici Novog Zagreba u bolnicu morali ili u Sisak ili u Karlovac, a riječ je o 120.000 građana.

Pročitajte više