Mrvoš traži radnike u proizvodnji, početna plaća je 900 eura: "Javilo se 150 ljudi"

Foto: Ivan Mrvoš

IVAN Mrvoš, mladi inovator, direktor i osnivač solinske tvrtke Include prošlog tjedna je na Facebooku objavio oglas u kojem traži nove zaposlenike u proizvodnji.

Mrvoševa tvrtka bavi se proizvodnjom pametnih klupa i spremnika otpada Terra. Prošle godine je Mrvoš otvorio novi proizvodni pogon.

Početna plaća od oko 900 eura

"Zapošljavamo u proizvodnji. Otvaramo nova radna mjesta i pojačavamo postojeća. Tražimo brusača, terenskog tehničara, kontrolora kvalitete, operatera stroja, lakirera i djelatnike proizvodnje koji će raditi na sklapanju proizvoda. Uvjeti koje nudimo su dobri (ili barem mi tako mislimo) i naša filozofija je vrlo jednostavna.

Startna neto plaća za sva radna mjesta je oko 900 EUR + putni troškovi. Ako znate posao, obavljate ga kvalitetno i unutar zadanih rokova, znači da će i firma imati više posla pa tako uvjeti kroz vrijeme mogu biti jedino bolji.

Godišnji odmor ide čak do 30 dana. Što ste stariji, s više djece i većim stupnjem obrazovanja - više GO imate. Prekovremenih nema puno, a kad ih ima, plaćaju se kako zakon kaže da bi se trebali plaćati. Osiguran je neograničen pristup kuhinji, dobroj kavi i čajevima. Fleksibilni smo oko svega.

Ne štopamo radno vrijeme u sekundu, nemamo problem ako morate usred radnog vremena skupiti dijete u vrtiću i odvesti ga doma. Dok god ste fer i radite korektan posao, isto možete očekivati i od nas. Ako se vidite na nekoj od pozicija ili poznajete nekoga tko zna i želi raditi ove poslove, molim, javite se. Prijave traju do 10.12.", objavio je Mrvoš na Facebooku.

Popričali smo s Mrvošem o oglasu za posao u njegovoj tvrtki.

Planira zaposliti šest do sedam novih radnika

Mrvoš za Index kaže da se na oglas dosad prijavilo više od 150 zainteresiranih kandidata te navodi da je to značajno više u odnosu na prijašnje godine i natječaje u Includeu.

"Broju prijava doprinijele su mnoge medijske objave, no uvjeti koje sada nudimo u odnosu na ranije natječaje nisu posebno drugačiji. Najmanji neto iznos plaće u proizvodnji još 2017. godine postavljen je iznad 6000 kuna, što je tada bilo više od prosjeka prerađivačke industrije. Svakako smo zadovoljni odazivom i činjenicom da su kandidati prepoznali uvjete dobrima.

U ovom ciklusu zapošljavamo šest do sedam novih djelatnika i sva radna mjesta vezana su uz proizvodnju s obzirom na to da sada imamo mnogo više kompleksnih proizvoda, od sustava za mjerenje kvalitete zraka i spremnika otpada do solarnih klupa.

Cilj nam je istovremeno povećati proizvodne količine i poboljšati kvalitetu proizvoda. Zbog toga u najnovijem ciklusu zapošljavanja, uz djelatnike proizvodnje, operatere strojeva, lakirere, tražimo i djelatnike za kontrolu kvalitete", rekao nam je Mrvoš.

Dodaje da je bilo mnogo reakcija na oglas na društvenim mrežama. Mrvoš kaže da je bilo i pozitivnih i negativnih komentara, no on smatra da broj prijava na oglas i činjenica što Include radi posao već devet godina pokazuju kako idu u dobrom smjeru.

"Tako planiramo nastaviti i dalje. Najvažnije nam je da budemo maksimalno transparentni, kako prema zaposlenicima tako i prema zainteresiranoj javnosti", govori mladi inovator.

Mrvoš ima poruku za one koji razmišljaju o javljanju na oglas

"Javite se", glasi Mrvoševa poruka ljudima koji razmišljaju trebaju li se javiti na oglas ili ne.

"Posao gradimo tako da sve bude što jednostavnije i bez velike filozofije. Tražimo ljude koji znaju posao i rade ga korektno, a da bi zauzvrat dobili isto to od nas. Mislim da danas radimo jako zanimljive i perspektivne proizvode koji se već godinama izvoze u preko 60 zemalja svijeta.

Super je osjećaj kad znaš da je nešto na čemu si radio otišlo u Australiju, Kanadu ili neki drugi dio svijeta i ljudi tamo to koriste, a kada uz to radiš za vrlo korektne uvjete, mislim da to zaokružuje cijelu priču", rekao je Mrvoš za Index.

Kako je Mrvoš ispričao, dvije pandemijske godine bile su teške za Include te je tvrtka na neki način krenula ispočetka. Trenutno je u Includeu nešto više od 30 zaposlenih i vanjskih suradnika. "Poslovanje se sada stabiliziralo i vjerujemo kako će idućih godina biti obilježeno velikim rastom", kazao je Mrvoš.

Pročitajte više